skip to Main Content

Kat en kind

Begeleid uw kind in het omgaan met katten

Kinderen zijn meestal dol op katten en dit is vaak de reden om een kitten aan te schaffen. Het is niet alleen leuk om te zien hoe kinderen en kittens met elkaar omgaan, ze leren er ook beide heel veel van. Kinderen tot 10 jaar kunnen echter niet zelfstandig verantwoordelijkheid dragen voor de kitten.

Een goede begeleiding van de ouder(s) is belangrijk. Zowel kinderen als kittens hebben duidelijke grenzen nodig, en zelf zullen ze deze grenzen niet altijd in acht nemen. Ook zien ze niet altijd zelf de consequenties van hun gedrag.

Spelletjes die heel onschuldig beginnen kunnen uit de hand lopen doordat één van beiden de ander pijn doet. Ook zal de kitten sneller volwassen zijn dan het kind en tijdens het spelen een stuk feller worden. Wat logisch is, want katten zijn van nature jagers.

Hierbij een paar tips om kat en kind goed met elkaar om te laten gaan, zodat ze op een veilige manier toch de beste vriendjes kunnen zijn:

– Leer uw kind om de kitten niet met zijn/haar handen en voeten te laten spelen. De schattige nageltjes groeien uit tot respectabele klauwen. Gebruik alleen speeltjes. Bijvoorbeeld balletjes gooien en met een hengeltje spelen zijn voor een kitten net zo leuk. Gebruik handen en voeten nooit als uitdaging om te spelen.

– Leer uw kind om niet achter de kitten aan te rennen en hem met rust te laten als hij eet, slaapt of op de kattenbak zit. U kunt dit ook deels oplossen door eet- en slaapplekjes op een hoger niveau te maken.

– Leer uw jonge kind om niet zomaar de kitten op te tillen, maar doe het samen met uw kind. Ook vachtverzorging, voeren etc. kunt u zolang nodig is samen met uw kind doen. Zo leert uw kind spelenderwijs op een goede manier met een kat om te gaan.

Kat en kind
Uw Petplan team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan