skip to Main Content

Juiste voeding voor uw papegaai

Wist u dat een groot deel van de problemen ontstaat door verkeerde voeding?

80% van de (medische) problemen komt door het geven van onjuiste voeding.

Zadenmengsels als voeding worden door dierenartsen sterk afgeraden. In deze mix zitten te weinig voedingsstoffen en teveel vetten. Daarnaast kunnen ze schimmels en bestrijdingsmiddelen bevatten. Het kan ook zijn dat de vogel selectief gaat eten. Hij eet dan alleen wat hij het lekkerste vindt. Brokjes waar alles in zit is de beste voeding. Dit is verkrijgbaar bij de dierenarts en dierenspeciaalzaken.

Groente en fruit is ook lekker en gezond voor uw papegaai. Dit geeft ook wat afwisseling. Zoek altijd even op welke groente en fruitsoorten er goed zijn voor uw papegaai. Er zijn namelijk ook giftige soorten voor een papegaai.

De papegaai moet vaak even wennen aan nieuw en ander voedsel. U kunt hem het beste laten wennen door de nieuwe voeding te mengen met de bekende voeding en langzaam steeds meer van de nieuwe voeding te geven en minder van het oude.

Dierenadvies papegaai
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan