skip to Main Content

Juiste voeding voor kattengebit

Heeft voeding invloed op het gebit van uw kat?

Het gebit van een kat is het gebit van een carnivoor, een vleeseter dus. Welke voeding is het meest geschikt?

Misschien heeft u wel eens het gebit van een leeuw of tijger gezien in de dierentuin. Het gebit van uw kat is in grote lijnen hetzelfde is kleiner formaat.

De kat heeft grote sterke hoektanden. Deze zijn het belangrijkst voor de kat, hiermee pakt hij zijn prooi. De voortandjes zijn maar heel klein, nauwelijks zichtbaar soms. De kat heeft zogenaamde knipkiezen, de boven- en onderkiezen passen zo op elkaar dat ze het voedsel als het ware doorknippen.

Bij sommige rassen is de vorm van de kop afwijkend, bijvoorbeeld de pers met zijn korte neus. Ook de stand van het gebit kan hierdoor afwijkend zijn en minder goed op elkaar aansluiten.

Onze huiskat hoeft in deze tijd niet zo nodig meer achter prooien aan te rennen omdat er genoeg kant-en-klaar in een bakje staat. Het gebit wordt zo minder efficiënt gebruikt en er zal eerder tandplak en tandsteen ontstaan.

Geef liever harde brokjes dan zachte vleesvoeding aan uw kat. Zachte voeding zal meer aanslag geven op het gebit. Is uw kat een echte schrokop die nauwelijks kauwt op z’n brokjes, probeer dan eens speciale gebitsbrokken. Deze zijn groter en bevatten ook extra stoffen die bijdragen aan een gezond gebit.

Kattengebit

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan