skip to Main Content

Is mijn pup nog een pup?

Groeit uw pup nog verder

Gefeliciteerd! Uw pup is nu een halfjaar oud. Hij lijkt waarschijnlijk niet meer op dat kleine bolletje dat uw huis binnenstapte. Maar groeit uw pup eigenlijk nog?

Als de pup een halfjaar oud is, kunt u al goed zien hoe hij er als volwassen hond uit zal zien. Kleine rassen (tot 10 kg) groeien nu ook niet veel meer. Naarmate het ras groter is, zal het dier ook meer tijd nodig hebben om uit te groeien. Sommige grote rassen groeien zelfs door tot anderhalf jaar leeftijd.

Weeg de hond regelmatig en controleer of hij niet teveel in de breedte gaat groeien, oftewel te dik wordt. Uw dierenarts kan u uitleggen waar u op moet letten en u helpen het gewicht van de pup te beoordelen.

Als uw pup uitgegroeid is, is het verstandig hem langzaam van puppyvoeding naar volwassenvoeding (adultvoeding) over te laten stappen. Dit is minder energierijk en bevat minder bouwstoffen (voor groei). Zo voorkomt u overgewicht bij de hond.

Nu uw pup 6 maanden oud is kunt u eventueel overstappen op 2 maaltijden per dag.

Is mijn pup nog een pup?
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan