skip to Main Content

Is een konijn een  knaagdier?

Of behoren ze tot een andere groep?

Veel mensen denken dat konijnen knaagdieren zijn. Niets is minder waar. Konijnen behoren tot de haasachtigen.

Konijnen kunnen, bij goede verzorging, ongeveer 12 jaar oud worden. Omdat konijnen groepsdieren zijn en daardoor beter niet alleen gehouden kunnen worden, is een groot hok en/of een grote ren heel belangrijk. Binnenkonijnen moeten naast een groot hok, enkele uren per dag vrij rond kunnen lopen in de woonkamer. Pas wel op met giftige planten en kabels als het konijn rondloopt.

Konijnen zijn schone dieren. Ze doen daardoor hun behoefte het liefst op een vaste plaats. Zorg er voor dat het konijn altijd bij zijn kooi kan komen, zodat zindelijke konijnen zelf terug kunnen gaan als dat nodig is.)

Konijn haasachtigen
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan