Investeer in gezonde groei

Lees welke voeding geschikt is voor je pup

Het darmkanaal van je pup is nog in volle ontwikkeling. Lees welke voeding geschikt is voor je pup. Belangrijk is dat de voeding geschikt is voor het ras en de grootte van je hond.

Het maag-darmkanaal van de pup is nog in volle ontwikkeling en niet zo weerbaar als van een volwassen hond. Om geleidelijk tot een stabiele volwassen hond uit te groeien is voeding nodig die goed verteerbaar is en het maag-darmkanaal niet teveel belast. En natuurlijk moet het alle bouwstoffen bevatten in de goede hoeveelheden voor je pup.

Puppybrokken van de betere merken hebben een constante samenstelling en bevatten weinig afvalstoffen, dus  deze voeding wordt optimaal benut door het lichaam. Geef er geen voedingssupplementen bij, deze verstoren alleen maar het evenwicht.

Het voeren van vers vlees is erg populair tegenwoordig, honden vinden het ook meestal erg lekker en het wordt goed verteerd. Bedenk echter wel dat de samenstelling minder constant is dan van brokken. Juist in deze belangrijke groeifase is een optimale samenstelling en verhouding van calcium en fosfor zeer belangrijk. Vers vlees kan dus risico’s geven op groeiproblemen. Daarnaast is de kans op infectie met bijvoorbeeld salmonella groter.

gezonde puppyvoeding

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.