skip to Main Content

Investeer in gezonde groei

Lees welke voeding geschikt is voor uw pup

Het darmkanaal van uw pup is nog in volle ontwikkeling. Lees welke voeding geschikt is voor uw pup. Belangrijk is dat de voeding geschikt is voor het ras en de grootte van uw hond.

Het maag-darmkanaal van de pup is nog in volle ontwikkeling en niet zo weerbaar als van een volwassen hond. Om geleidelijk tot een stabiele volwassen hond uit te groeien is voeding nodig die goed verteerbaar is en het maag-darmkanaal niet teveel belast. En natuurlijk moet het alle bouwstoffen bevatten in de goede hoeveelheden voor uw pup.

Puppybrokken van de betere merken hebben een constante samenstelling en bevatten weinig afvalstoffen, dus  deze voeding wordt optimaal benut door het lichaam. Geef er geen voedingssupplementen bij, deze verstoren alleen maar het evenwicht.

Het voeren van vers vlees is erg populair tegenwoordig, honden vinden het ook meestal erg lekker en het wordt goed verteerd. Bedenk echter wel dat de samenstelling minder constant is dan van brokken. Juist in deze belangrijke groeifase is een optimale samenstelling en verhouding van calcium en fosfor zeer belangrijk. Vers vlees kan dus risico’s geven op groeiproblemen. Daarnaast is de kans op infectie met bijvoorbeeld salmonella groter.

gezonde puppyvoeding
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan