skip to Main Content

Iedere hond zijn eigen karakter

Hondenrassen verschillen niet alleen sterk in uiterlijk, maar ook in karakter

Hondenrassen verschillen niet alleen uiterlijk sterk, maar ook in karakter. Sommige honden zijn leergieriger, andere een beetje eigenwijs. Bepaalde honden zijn goed te trainen en anderen juist weer niet. 

Zo staan bijvoorbeeld de volgende rassen bekend als de slimste hondenrassen: Border collie, Poedel en Duitse herder. Deze honden zijn over het algemeen erg leergierig en willen graag kunstjes leren of werken voor hun baasje. Ze hebben dus ook echt uitdaging nodig, anders gaan ze zich snel vervelen.

Ook zijn er hele eigenwijze hondenrassen: Beagles, Bassets en Teckels bijvoorbeeld. Ze zijn vriendelijk en heel gezellig in huis, maar ze luisteren vooral als ze daar zin in hebben.  Niet geschikt dus voor elke hondeneigenaar.

En wat zijn dan de meest domme hondenrassen? Er zijn natuurlijk rassen die minder goed te trainen zijn en het lijkt wel alsof ze er niets van snappen. De vraag is echter of ze dan dom zijn of juist zo onafhankelijk dat ze liever hun eigen weg gaan. Of ze hebben weer heel andere kwaliteiten. Zoals de Windhond, die niet makkelijk te trainen is in gehoorzaamheid, maar erg onafhankelijk is en ontzettend hard kan rennen. Of de Bloedhond, ook niet het hele gehoorzame type, maar als hij zijn neus achterna gaat een geweldige speurhond.

Zo is ieder ras uniek en heeft zijn (eigen)aardigheden.  Als u een hondeneigenaar tegenkomt met hetzelfde hondenras, dan zult u veel overeenkomsten ontdekken in de verhalen die u hoort. Misschien weer een geruststelling als andermans hond ook niet altijd zo goed luistert..

 

Iedere hond zijn eigen karakter
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan