skip to Main Content

Hypo-allergeen dieet misschien?

Hypo-allergene voeding voor uw hond een oplossing zijn bij gezondheidsklachten

Voor honden die geregeld last hebben van maag-darmklachten of van huid- en/of oorproblemen, kan hypo-allergene voeding misschien een oplossing zijn. Lees meer over deze speciale voeding voor uw hond.

Voor honden die geregeld last hebben van maag-darmklachten of van huid- en/of oorproblemen, kan de dierenarts adviseren om een voedselproef te gaan doen. Een voedselproef is bedoeld om te achterhalen of de bestaande klachten veroorzaakt worden door een bestanddeel in de voeding van de hond. De makkelijkste manier om een voedselproef te doen is door hypo-allergene voeding te gaan voeren aan de hond.

Voedselallergieën berusten vaak op overgevoeligheid voor een bepaald eiwit in de voeding. Uw hond kan bijvoorbeeld overgevoelig zijn voor voeding die kippenvlees bevat. In hypo-allergene voeding zijn de eiwitten gehydroliseerd. Dat wil zeggen: zo klein gemaakt, dat ze door het afweersysteem niet meer als zodanig herkend worden. Deze eiwitten veroorzaken daardoor geen overgevoeligheidsreactie bij de hond.

Hypo-allergeen dieet is verkrijgbaar bij de dierenarts in brokken en blikvoeding. Daarnaast is het ook mogelijk om zelf een hypo-allergeen dieet te gaan koken voor de hond. Dit is uiteraard een stuk arbeidsintensiever. Er moet een eiwitbron gebruikt worden die in commerciële hondenvoedingen niet gebruikt wordt (bijvoorbeeld struisvogel, hert) en één koolhydraatbron. Daarnaast moet goed gekeken worden naar de juiste verhouding en voldoende vitaminen/mineralen.

Hypo-allergene voeding moet zeker 6-8 weken gegeven worden aan de hond, zonder tussendoortjes erbij. Als de klachten na 8 weken weg zijn is de kans groot dat het inderdaad om een voedingsallergie gaat. U kunt eventueel nog met andere voeding testen waar de hond wel en niet tegen kan, maar u kunt hem ook levenslang hypo-allergene voeding geven. Dan heeft u de meeste zekerheid dat de hond klachtenvrij blijft.

Als er echter geen verbetering is na de voedselproef, dan hebben de klachten een andere oorzaak dan voeding. Er zal verder onderzoek moeten worden gedaan naar de oorzaak van de klachten van de hond.

Hypo-allergeen dieet misschien?
Uw Petplan team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan