skip to Main Content

Houd uw hond actief

Zorg voor gepaste beweging voor uw senior hond

Ook als uw hond het de laatste tijd niet meer zo lang volhoudt, is het belangrijk om actief te blijven met uw hond. Maar dan wel beweging op maat, natuurlijk!

In plaats van een lange wandeling liever meerdere malen per dag een kort stukje. Het werkt soms ook goed om met meerdere mensen en honden een wandeling te maken. Tussen andere honden die hij kent kan uw hond zich ineens een stuk jonger gedragen. Ook een wandeling in een geheel nieuwe omgeving kan stimulerend werken.

Wil uw hond niet meer goed meelopen of wil hij na 10 meter al terug, dan is het goed om een check-up door de dierenarts te laten doen. Vaak hebben oude honden wat last van artrose ofwel slijtage van de gewrichten, waardoor ze wat stram en stijf zijn. Of ze ruiken, zien en horen niet alles meer zo goed, waardoor het op straat onveilig voelt.

Het is goed om te weten of en wat er aan de hand is, zodat u er rekening mee kunt houden bij het verzorgen en uitlaten van uw hond. Veel klachten zijn met medicatie of andere mogelijkheden ook goed te verlichten.


 

Houd uw hond actief!
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan