Houd je hond actief

Zorg voor gepaste beweging voor je senior hond

Ook als je hond het de laatste tijd niet meer zo lang volhoudt, is het belangrijk om actief te blijven met je hond. Maar dan wel beweging op maat, natuurlijk!

In plaats van een lange wandeling liever meerdere malen per dag een kort stukje. Het werkt soms ook goed om met meerdere mensen en honden een wandeling te maken. Tussen andere honden die hij kent kan je hond zich ineens een stuk jonger gedragen. Ook een wandeling in een geheel nieuwe omgeving kan stimulerend werken.

Wil je hond niet meer goed meelopen of wil hij na 10 meter al terug, dan is het goed om een check-up door de dierenarts te laten doen. Vaak hebben oude honden wat last van artrose ofwel slijtage van de gewrichten, waardoor ze wat stram en stijf zijn. Of ze ruiken, zien en horen niet alles meer zo goed, waardoor het op straat onveilig voelt.

Het is goed om te weten of en wat er aan de hand is, zodat je er rekening mee kunt houden bij het verzorgen en uitlaten van je hond. Veel klachten zijn met medicatie of andere mogelijkheden ook goed te verlichten.


 

Houd uw hond actief!

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.