Hond en kind

Wees allert en leg de verantwoordelijkheid niet bij je kind neer

Een pup wordt vaak aangeschaft voor de kinderen. Het is leuk en goed voor kinderen om al jong met een hond om te leren gaan. De verhoudingen met kind en pup veranderen echter als je pup ouder wordt.

Een pup wordt vaak aangeschaft voor de kinderen. Het is leuk en goed voor kinderen om al jong met een hond om te leren gaan. Maar de verantwoordelijkheid voor de hond mag nooit bij je kind liggen. Zeker niet bij een kind tot 12 jaar. Je hond zal een kind  als ‘puppy’ zien en dus lager in rang.

Nu je pup ouder en groter wordt zullen de verhoudingen tussen de hond en (uw) kinderen  veranderen. Wees ervan bewust dat kinderen tot 12 jaar normaal gesproken nog niet voldoende overwicht hebben  om zelfstandig een pup op te voeden en/of te corrigeren. Naarmate de pup ouder wordt zal hij bij een kind eerder proberen toch zijn zin te krijgen en geen correctie van een kind accepteren.

Daarom is het belangrijk dat je daarbij bent. Laat de hond nooit alleen met jonge kinderen. Leer kinderen ook dat ze de hond met rust moeten laten als hij in zijn bench ligt of als hij aan het eten is. Ga samen met je kind oefeningen en spelletjes doen met de hond. Laat samen de hond uit, zeker grotere rassen worden op een gegeven moment gewoon te sterk voor het kind om alleen uit te laten. Door zo samen met de pup bezig te zijn leren hond en kind op een goede manier met elkaar om te gaan.

Hond en kind

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.