skip to Main Content

Hond en kind

Wees allert en leg de verantwoordelijkheid niet bij uw kind neer

Een pup wordt vaak aangeschaft voor de kinderen. Het is leuk en goed voor kinderen om al jong met een hond om te leren gaan. De verhoudingen met kind en pup veranderen echter als uw pup ouder wordt.

Een pup wordt vaak aangeschaft voor de kinderen. Het is leuk en goed voor kinderen om al jong met een hond om te leren gaan. Maar de verantwoordelijkheid voor de hond mag nooit bij uw kind liggen. Zeker niet bij een kind tot 12 jaar. Uw hond zal een kind  als ‘puppy’ zien en dus lager in rang.

Nu uw pup ouder en groter wordt zullen de verhoudingen tussen de hond en (uw) kinderen  veranderen. Wees ervan bewust dat kinderen tot 12 jaar normaal gesproken nog niet voldoende overwicht hebben  om zelfstandig een pup op te voeden en/of te corrigeren. Naarmate de pup ouder wordt zal hij bij een kind eerder proberen toch zijn zin te krijgen en geen correctie van een kind accepteren.

Daarom is het belangrijk dat u daarbij bent. Laat de hond nooit alleen met jonge kinderen. Leer kinderen ook dat ze de hond met rust moeten laten als hij in zijn bench ligt of als hij aan het eten is. Ga samen met uw kind oefeningen en spelletjes doen met de hond. Laat samen de hond uit, zeker grotere rassen worden op een gegeven moment gewoon te sterk voor het kind om alleen uit te laten. Door zo samen met de pup bezig te zijn leren hond en kind op een goede manier met elkaar om te gaan.

Hond en kind

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan