Het lukt niet!

Ook honden kunnen last hebben van hun stoelgang

Net als mensen kunnen honden ook last hebben van hun stoelgang. Lees wat de oorzaken kunnen zijn en wat je in geval van obstipatie moet doen.

Je hond wil wel, maar het lukt niet. Ook honden kunnen, net als mensen, problemen hebben met de stoelgang. Dit is erg vervelend voor hem en als de ontlasting niet op gang komt is het verstandig met de hond naar de dierenarts te gaan.

Obstipatie kan zijn oorzaak hebben in de voeding die de hond dagelijks krijgt. Goed verteerbare voeding met te weinig vezels kan leiden tot harde ontlasting of eventueel obstipatie. Ook het eten van veel botten geeft meer risico. Een vezelrijk dieet is dan het advies. Bij je dierenarts zijn goede diëten verkrijgbaar die extra vezels bevatten en obstipatie voorkomen.

Bij reuen kan obstipatie ook voortkomen uit prostaatproblemen. Dit zien we vooral bij oudere niet-gecastreerde reuen vanaf 6 jaar. De ontlasting komt dan nog wel maar ziet er vaak wat afgeplat uit. Door middel van een echo kan de dierenarts kijken of de prostaat vergroot is. Dit probleem kan meestal goed behandeld worden.

Een andere mogelijkheid is dat je hond iets opgegeten heeft wat ergens in het laatste deel van het darmkanaal vastgelopen is. Bijvoorbeeld een stuk bot of een stuk van een speeltje. Sommige honden zijn chronische alleseters en moeten constant in de gaten gehouden worden. Als er iets vastzit in het maag-darmkanaal zal de hond al snel een zieke indruk maken, buikpijn hebben, mogelijk ook braken of stoppen met eten. Belangrijk om hem snel te laten controleren en behandelen door de dierenarts.

 

 

Het lukt niet!

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.