skip to Main Content

Het konijnengeheugen

Konijnen hebben een heel goed geheugen.

Wist u dat konijnen hele intelligente dieren zijn?
Konijnen hebben een heel goed geheugen. Ze onthouden waar ze al eerder zijn geweest en nare ervaringen of emoties vergeten ze niet snel. Wanneer twee mannetjes of vrouwtjes verwikkeld raken in een gevecht zal het achteraf moeilijk zijn om ze nog te koppelen.

U kunt konijnen ook goed commando’s leren en laten weten wanneer iets wel mag en wanneer iets niet mag. Herhaling is hierbij belangrijk zodat uw konijn leert dat bijvoorbeeld ‘nee’ nee betekent en ‘kom’ betekent dat hij moet komen.

Het goede geheugen van het konijn is ook belangrijk om de vluchtroutes te onthouden. Een konijn is tenslotte een prooidier en het is belangrijk dat hij zo snel mogelijk naar een veilige plek kan rennen als er gevaar is. Als een konijn in een nieuwe ruimte komt of er is iets verplaatst dan gaat hij eerst  op onderzoek uit om de snelste afstand bepalen naar zijn veilige plek (vaak de kooi).

Dierenadvies konijn
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan