skip to Main Content

Het konijnengebit

Hoe ziet het konijnengebit eruit?

De tanden van een konijn groeien levenslang door. Goede tandverzorging is daarom belangrijk.

Hoe zit het konijnengebit in elkaar?
De tanden van het konijn groeien zijn hele leven door. Ze slijten door te knagen en kauwen. Hooi eten is in dit proces heel belangrijk. Konijnen hebben in totaal 28 tanden en kiezen. Opgedeeld in 22 kiezen en 6 snijtanden. Van deze 6 tanden, zijn er 2 stiftsnijtanden. Deze zijn te vinden in de bovenkaak achter de grote snijtanden. De functie van deze stiftsnijtanden is om de onderste snijtanden te slijpen. De tanden van een konijn groeien 2 tot 2,4 mm per week.

Hoe slijten de tanden?
Door te kauwen en knagen slijten de tanden. Het beste slijten de tanden met hooi. Ook goede brokken kunnen helpen met dit proces. De tanden kunnen ook verkeerd slijten. Wanneer een konijn teveel hard voedsel krijgt, zoals brokjes of wortels, maakt het konijn verkeerde kauwbewegingen die niet goed zijn voor het gebit. Tanden kunnen scheef afslijten met als gevolg dat uw konijn last van zijn gebit krijgt en slechter gaat eten. Wanneer een konijn slecht of niet eet moet u altijd zo snel mogelijk contact opnemen met de dierenarts!

Zorg daarom altijd voor voldoende hooi voor uw konijn.

Konijn gebit

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan