Tijd voor de jaarlijkse vaccinatie!

Je hond is 1 jaar oud. Maak een afspraak met de dierenarts.

Nu je hond 1 jaar oud is, is het binnenkort weer tijd om een afspraak te maken met de dierenarts voor advies over de vaccinatie en de jaarlijkse check-up.

Bespreek met je dierenarts of en wanneer je je hond laat vaccineren. De standaard vaccinatie betreft Hondenziekte, parvo, leptospirose (Weil) en HCC (besmettelijke leverziekte). Aanvullend kun je ervoor kiezen de hond ook tegen kennelhoest te laten enten, dit gebeurt via een druppel in de neus. Deze kennelhoestenting wordt sowieso door dierenpensions vaak verplicht gesteld. Maar ook als je hond via de hondenclub of op uitlaatplaatsen veel in aanraking komt met andere honden, is het verstandig hiertegen te laten enten.

Heb je plannen om het komende jaar je hond mee te nemen naar het buitenland, dan is ook een rabiës- (hondsdolheid)enting verplicht. Deze moet bij reizen binnen de EU minimaal 3 weken tevoren gegeven zijn. Voor landen buiten de EU kunnen andere eisen gelden. Informeer hier tijdig naar bij je dierenarts.

Minstens zo belangrijk als de vaccinatie is ook de jaarlijkse check-up die erbij hoort! Voordat je hond geënt wordt, zal de dierenarts het beestje goed nakijken: hart en longen worden beluisterd, ogen, oren en gebit wordt bekeken, temperatuur gemeten en de hele hond wordt nagevoeld op afwijkingen. Wel zo prettig, want eventuele aandoeningen kunnen zo vaak tijdig geconstateerd worden en goed behandeld.

Het is weer tijd voor de vaccinatie!

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.