skip to Main Content

Tijd voor de jaarlijkse vaccinatie!

Uw hond is 1 jaar oud. Maak een afspraak met de dierenarts.

Nu uw hond 1 jaar oud is, is het binnenkort weer tijd om een afspraak te maken met de dierenarts voor advies over de vaccinatie en de jaarlijkse check-up.

Bespreek met uw dierenarts of en wanneer u uw hond laat vaccineren. De standaard vaccinatie betreft Hondenziekte, parvo, leptospirose (Weil) en HCC (besmettelijke leverziekte). Aanvullend kunt u ervoor kiezen de hond ook tegen kennelhoest te laten enten, dit gebeurt via een druppel in de neus. Deze kennelhoestenting wordt sowieso door dierenpensions vaak verplicht gesteld. Maar ook als uw hond via de hondenclub of op uitlaatplaatsen veel in aanraking komt met andere honden, is het verstandig hiertegen te laten enten.

Heeft u plannen om het komende jaar uw hond mee te nemen naar het buitenland, dan is ook een rabiës- (hondsdolheid)enting verplicht. Deze moet bij reizen binnen de EU minimaal 3 weken tevoren gegeven zijn. Voor landen buiten de EU kunnen andere eisen gelden. Informeer hier tijdig naar bij uw dierenarts.

Minstens zo belangrijk als de vaccinatie is ook de jaarlijkse check-up die erbij hoort! Voordat uw hond geënt wordt, zal de dierenarts het beestje goed nakijken: hart en longen worden beluisterd, ogen, oren en gebit wordt bekeken, temperatuur gemeten en de hele hond wordt nagevoeld op afwijkingen. Wel zo prettig, want eventuele aandoeningen kunnen zo vaak tijdig geconstateerd worden en goed behandeld.

Het is weer tijd voor de vaccinatie!
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan