skip to Main Content

Het gevaar van chocola voor de hond

Lees waarom u uw hond beter ver van chocola vandaan kunt houden!

Veel honden zijn dol op chocolade. Maar u kunt uw hond het beste ver weg houden van dit heerlijke bruine goedje. 

Wist u dat chocola erg giftig voor uw hond is? Tegelijkertijd vinden veel honden het erg lekker! Dus het is echt zaak om de chocola ver van de hond te houden. En dus ook chocoladekoekjes, paaseitjes en chocoladepudding.

Chocola bevat de giftige stof theobromine. Deze zit in cacao. Hoe meer cacao de chocola dus bevat, hoe giftiger voor de hond. Pure of extra pure chocola is al giftig in kleine hoeveelheden. De klachten bij vergiftiging treden na 5-6 uur op: rusteloosheid, braken en/of misselijkheid, koorts, verhoogde hartslag, veel plassen, stuiptrekkingen, coma, soms sterfte.

Het risico voor de hond hangt af van welke chocola hij gegeten heeft, hoeveel chocola, en daarnaast van het gewicht van de hond. Een Labrador kan dus meer hebben dan een Chihuahua. Er zijn calculators om dit uit te rekenen. Echter, vaak is niet precies bekend hoeveel de hond opgegeten heeft en hoeveel cacao erin zat (denk aan de gemengde paaseitjes op tafel). Ook komt het nogal eens voor dat de hond ook (een deel van) de verpakking erbij opgegeten heeft.

Daarom is altijd het advies om contact op te nemen met de dierenarts en wel zo snel mogelijk. Opgegeten chocolade blijft ongeveer 2 uur in de maag. De dierenarts kan zo nodig een injectie toedienen om de hond alles uit te laten braken binnen 2 uur na inname. Dat geeft de meeste zekerheid dat uw hond later geen vergiftigingsklachten zal krijgen.

Het gevaar van chocola voor de hond

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan