Het gevaar van chocola voor de hond

Lees waarom je jouw hond beter ver van chocola vandaan kunt houden!

Veel honden zijn dol op chocolade. Maar je kunt jouw hond het beste ver weg houden van dit heerlijke bruine goedje. 

Wist je dat chocola erg giftig voor jouw hond is? Tegelijkertijd vinden veel honden het erg lekker! Dus het is echt zaak om de chocola ver van de hond te houden. En dus ook chocoladekoekjes, paaseitjes en chocoladepudding.

Chocola bevat de giftige stof theobromine. Deze zit in cacao. Hoe meer cacao de chocola dus bevat, hoe giftiger voor de hond. Pure of extra pure chocola is al giftig in kleine hoeveelheden. De klachten bij vergiftiging treden na 5-6 uur op: rusteloosheid, braken en/of misselijkheid, koorts, verhoogde hartslag, veel plassen, stuiptrekkingen, coma, soms sterfte.

Het risico voor de hond hangt af van welke chocola hij gegeten heeft, hoeveel chocola, en daarnaast van het gewicht van de hond. Een Labrador kan dus meer hebben dan een Chihuahua. Er zijn calculators om dit uit te rekenen. Echter, vaak is niet precies bekend hoeveel de hond opgegeten heeft en hoeveel cacao erin zat (denk aan de gemengde paaseitjes op tafel). Ook komt het nogal eens voor dat de hond ook (een deel van) de verpakking erbij opgegeten heeft.

Daarom is altijd het advies om contact op te nemen met de dierenarts en wel zo snel mogelijk. Opgegeten chocolade blijft ongeveer 2 uur in de maag. De dierenarts kan zo nodig een injectie toedienen om de hond alles uit te laten braken binnen 2 uur na inname. Dat geeft de meeste zekerheid dat jouw hond later geen vergiftigingsklachten zal krijgen.

Het gevaar van chocola voor de hond

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en jouw huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.