skip to Main Content

Help, vlooienallergie!

Te vaak vlooien kan leiden tot een vlooienallergie

Honden die geregeld in aanraking komen met vlooien, kunnen in de loop der jaren een vlooienallergie ontwikkelen. Lees hoe u de symptomen herkent en hoe u het probleem kunt voorkomen.

Een vlo die op de hond springt heeft als enig doel: bijten en een bloedmaaltijd nemen. Als een vlo bijt laat ze een beetje speeksel vrij in de huid van de hond. Dit speeksel voorkomt dat het bloed gaat stollen, daardoor kan ze zoveel bloed zuigen als nodig is. Dit speeksel is ook hetgeen waar de hond overgevoelig voor kan worden.

Als een hond allergisch is voor vlooien, zal al bij één vlooienbeet een overgevoeligheidsreactie van de huid optreden. Dit geeft enorme jeuk, waardoor de hond zich gaat bijten en krabben. Gevolg is afgebroken haren, huidirritatie en soms zelfs open  plekken op de huid. Jeuk is verschrikkelijk voor de hond, hij doet alles om eraf te komen, maar daardoor wordt het alleen maar erger.

U als eigenaar kunt deze problemen voorkomen door uw hond consequent tegen vlooien te behandelen. Dit kan bijvoorbeeld via een pipet op de huid of via een tablet ingeven. Per middel kan de werkingsduur verschillen. Laat u door uw dierenarts informeren, deze verkoopt de nieuwste middelen, die ook vaak het meest doeltreffend zijn.

Behandel uw hond het hele jaar door, ook in de winter! Dankzij onze goedverwarmde en geïsoleerde huizen komen vlooien met gemak de winter door. Ook moet u ervan uitgaan dat voor elke vlo die op de hond zit, er nog 20 in huis zitten in de vorm van eitjes, larven of poppen. Door ook het huis goed te behandelen worden eitjes en larven gedood. Echter de poppen zijn niet of nauwelijks te bestrijden en deze blijven tot wel een jaar in leven, waarna er onder invloed van warmte en trilling alsnog een vlo uitkomt. Die dus weer uw hond gaat bijten..

Uw Petplan team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan