skip to Main Content

Help! Mijn kat plast in huis.

Wat doe je als de kat in huis plast?

Geen enkel baasje zit te wachten op een kat die in huis plast. Maar wat doe je eraan?

Een kat die in huis plast. Bah, geen enkel baasje zit hier op te wachten. Het is vies, lastig schoon te maken en wat als de kat dit vaker gaat doen? Onzindelijkheid is een veel voorkomend probleem bij katten. Sommige katten plassen/sproeien tegen verticale oppervlakken aan, maar ook gewone plassen in huis of overal kleine plasjes kunnen het probleem zijn.

Het eerste wat u zich af kunt vragen is: waarom doet mijn kat dit? Er zijn vier hoofdoorzaken van onzindelijkheid, ook een combinatie is mogelijk:

  • Territorium afbakenen: de kat heeft behoefte zijn territorium af te bakenen door middel van urine of zelfs ontlasting. Vaak komt dit voor bij ongecastreerde dieren of gebeurt het vanuit een gevoel van onveiligheid in huis.
  • De kattenbak: misschien is er een andere vulling gebruikt? Of staat de kattenbak op een drukke plek en/of durft de kat er niet meer op? Het beste kunt u voor één kat 2 kattenbakken plaatsen. Voor elke volgende kat een kattenbak erbij. Dus heeft u drie katten, dan 4 kattenbakken.
  • Een blaasprobleem: het zij een blaasontsteking, blaasgruis of blaasstenen. In dit geval ziet u meestal her en der kleine plasjes in huis.
  • Stress: veel katten zijn stressgevoelig. Stress kan ontstaan als er veel drukte in huis is, verbouwing, veranderingen in gezinssamenstelling, andere dieren in huis, weinig rustige plekjes om zich terug te trekken.

Meestal is het niet zo eenvoudig om de juiste oorzaak vast te stellen. Het is belangrijk in alle gevallen eerst te kijken of er een lichamelijke oorzaak is voor het gedrag. Dus vang urine op en laat dit onderzoeken bij uw dierenarts. De assistente kan u uitleggen hoe u dit kunt doen. Als hier geen afwijkingen uit komen kan de dierenarts met u het gedrag van uw kat bespreken en u verder adviseren of zo nodig in contact brengen met een gedragsdeskundige.

Au, scherpe nagels
Uw Petplan team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Mijn Siamese kater Fabian was een jaar oud toen hij een ongeluk kreeg waarbij hij zijn pootje op drie plaatsen brak. De operatie en nacontroles zijn voor 80% vergoed door Petplan zonder navraag achteraf bij mij. Alle lof voor Petplan. Ben blij met deze verzekeraar. Kosten van de operatie en nacontroles waren zo'n 1600 euro, waarvan een klein deel voor mijn rekening.

Petplan Kat

Goede verzekering prima ervaring. Declaratie loopt prima binnen paar dagen een duidelijk overzicht van de vergoeding en geld wordt op de rekening gestort. Echt een aanrader deze verzekering.

Petplan Hond
Ieder-huisdier-verdient-Petplan

Ervaringen met Petplan

Onze klanten vertellen

Onze bestaande klanten vertellen u graag waarom zij voor Petplan kiezen.

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam

Ik heb heel goede ervaringen met Petplan! Mijn hondje begon toen zij 8 maanden oud was ineens haar rechterpootje vreemd neer te zetten. Dus naar de dierenarts deze constateerde een loszittende knieschijf (patella luxatie) en zij werd doorverwezen naar de orthopeed in Amsterdam. Wat een schrik haar beide knietjes zijn niet in orde en haar rechter was zo erg dat zij zsm geopereerd moest worden. Gelukkig is de operatie goed geslaagd en Petplan heeft alles vergoed zodat ik mij volledig op het herstel van Teddy kon richten, ik had al zorgen genoeg.

€ 1040,- vergoed

Teddy

Op Tweede Kerstdag ging onze Jerry naar buiten, hij is het liefst de hele dag buiten. Echter na tien minuten stond hij alweer voor de deur. Gewond aan zijn oogje. Ik ben direct naar onze dierenarts gegaan waar het eerst mee leek te vallen. Toch werden wij gelijk doorgestuurd naar een oogspecialist in Roosendaal. Een eind rijden vanaf Almere maar voor onze kat hebben we alles over.

Daar aangekomen bleek Jerry een oogbalperforatie te hebben. Waarschijnlijk heeft hij gevochten en is er een nagel van een andere kat door het oog gegaan. Een operatie volgde en daarna bench rust en een kap om zijn kopje. Op zes februari gaan we voor controle en het ziet er naar uit dat het oogje behouden kan worden. De pupil zit niet meer helemaal in het midden maar dat is een schoonheidsfoutje. Gelukkig is Jerry goed verzekerd en is er een bedrag van 640 euro uitgekeerd. Tot nu toe want de behandeling is natuurlijk nog niet helemaal klaar.

€ 640,- vergoed

Jerry’

Ons boxerteefje Senna van bijna 13 maanden hebben we meteen bij het eerste bezoek aan de dierenarts verzekerd. We hebben het PLUS Pakket gekozen. Senna is inmiddels al minstens 5 keer bij de dierenarts geweest. Best veel voor een jonge hond. Dat hadden we niet verwacht.

Naast de gebruikelijke inentingen had Senna last van uitslag (bultjes). De dierenarts heeft o.a. huidmonsters afgenomen. Verder hebben we een hartfilmpje moeten laten maken en ook had Senna een gespleten voornagel. En onlangs had Senna heftige diarree. Wij zijn vooral erg te spreken over de speciale declaratieservice van Petplan. Petplan schiet de rekening van de dierenarts voor. Via DFA Services krijgen wij vervolgens enkel een rekening van de niet-vergoede bedragen.

€ 431,- vergoed

Senna

Lori is de dag voor kerst tegen het raam gevlogen bij zijn eerste vliegpoging! Gelukkig heeft Lori de klap overleefd en dankzij de behandeling bij de Faculteit de Dieren in Utrecht is Lori weer helemaal hersteld.

€ 725,- vergoed

Lori

Sinds drie jaar heb ik een reuzenkonijn, een Groot-Lotharinger, Pleun genaamd. Pleun woont in huis. Toen ik Pleun kocht, had ik geen idee dat hij zo groot zou worden: als hij uitgestrekt ligt, is Pleun een meter lang! Ook is hij heel breed en heeft kolossale oren. Als klein konijn was hij heel schuw en dat is beetje bij beetje overgegaan. We hebben daardoor een hele speciale band. Hij loopt en springt log door het huis, is zindelijk, ligt graag, en wordt heel graag geaaid. En eet erg veel. Ook is hij erg ondeugend.

Ik heb hem en mijn andere konijn Loesje, die nu hoogzwanger is (maar niet van Pleun) laten verzekeren bij Petplan. Dit is omdat ik de dierenartskosten vaak nauwelijks kan betalen en omdat ze het meer dan waard zijn. Een konijn geeft gezelligheid in huis!

€ 61,- vergoed

Fleun

Hummeltje is een half jaar oud. Ze is een hele lieve, aanhankelijke poes en vol vertrouwen. Ze is dol op knuffelen en likt je gezicht als ze de kans krijgt. Verder is ze een beetje onhandig, wat soms voor grappige taferelen zorgt.

Hummeltje kreeg op een gegeven moment epileptische aanvallen. Naar aanleiding daarvan heeft de dierenarts een bloedonderzoek gedaan en kreeg ze medicatie om de aanvallen te onderdrukken. Iedere dag krijgt ze nu twee keer een pilletje. In het begin was dat erg moeilijk, maar inmiddels vindt ze het niet meer zo erg en daardoor gaat het ook een stuk soepeler. Het consult van de dierenarts, de bloedonderzoeken en de medicijnen werden allemaal vergoed door Petplan.

Halverwege december had Hummeltje opeens een dikke voorpoot. Dus zijn we weer met Hummeltje naar de dierenarts geweest. Ze kreeg een spuit antibiotica en we kregen pijnstillers en ontstekingsremmende pillen mee naar huis. Ook hierbij werd zowel het consult als de medicatie vergoed door Petplan.

Niet lang daarna waren we weer bij de dierenarts omdat Hummeltje zichzelf verwondde door te likken en te krabben waardoor ze op d’r schouders en op d’r kop open wonden kreeg. De dierenarts heeft toen een zalfje meegegeven met antibiotica om te voorkomen dat de wonden zouden ontsteken. Omdat dit niet voldoende hielp, zijn we later weer teruggegaan naar de dierenarts die toen een injectie heeft gegeven. Ook dit werd allemaal vergoed.

Omdat Hummeltje nog steeds jeuk bleef houden heeft ze nu een kapje om zodat ze zichzelf niet kapot kan krabben. Ze was in het begin erg onhandig met het kapje. Ze liep dan vast op de vloerbedekking en bleef dan staan. Dat was een grappig gezicht. Op een gegeven moment leerde ze haar kopje verder optillen en achteruit lopen waardoor ze weer door de kamer kon lopen. Ook proberen we nu anti-allergeen voer omdat de oorzaak van de jeuk wellicht een voedselallergie is. Het kapje en het voer werd niet vergoed.

Wat erg fijn is, is dat we de rekening niet ter plekke hoeven te betalen. De rekeningen worden rechtstreeks naar Petplan gestuurd en wij krijgen dan de rekening voor de laatste 15% die we zelf betalen.

Dankzij Petplan hebben wij de mogelijkheid om ons pechpoesje goed te verzorgen en een fijn leven te geven. Ondanks de regelmatige bezoekjes aan de dierenarts is het een vrolijke, opgewekte poes.

€ 509,- vergoed

Hummeltje

Onze mopshond Tommie (2 jaar) begon ongeveer 2 maanden geleden met overmatig veel krabben. We hebben een heel traject afgelegd. Eerst zelf geprobeerd de jeuk te verzachten met anti-vlooienmiddel . Vervolgens kreeg Tommie, in overleg met de dierenarts, zalf, speciale shampoo, voeding en ook werden diverse allergietesten uitgevoerd. Tommie bleek resistent te zijn voor maar liefst 4 verschillende soorten antibiotica. Dankzij Petplan konden we gelukkig alle (kostbare) onderzoeken laten uitvoeren. En uiteindelijk heeft de dierenarts een effectieve behandeling voorgeschreven met antibiotica, medicatie en speciale voeding. Tommie is nog steeds niet dol op de medicijnen, maar de jeuk is vele malen minder.

We zijn Petplan zeker dankbaar!

€ 2000,- vergoed

Tommie

Onze grijze roodstaart Kira was 6 weken oud toen hij bij ons kwam wonen. Inmiddels is hij 3 jaar. Fluiten, brabbelen, door het huis rennen, overal klimmen en vooral stout zijn bij zijn baasjes zijn de hobby’s van Kira. Een echte deugniet is het, met af en toe zijn knuffelmomenten!

Toen Kira 1 jaar oud was heeft de dierenwinkel het pootje van Kira gebroken tijdens het knippen van zijn vleugels. Kira heeft een grote operatie gehad, en nu leeft hij met een stalen pin in zijn linkerpootje. Omdat Kira toen nog niet bij Petplan verzekerd was, was dit een zeer grote kostenpost voor ons.

Toen Kira na 1 jaar genezen en weer de oude was, besloot ik hem te verzekeren. Wat een geruststelling voor ons sindsdien. De dierenarts is een aangesloten dierenarts van PetPlan. De kleine kosten, bijvoorbeeld het knippen van vleugels en nagels, worden door mij betaald en vervolgens door mij gedeclareerd bij Petplan. Zij betalen dat ontzettend snel terug aan mij. Ik heb enkele keren gebeld met Petplan met betrekking tot wat vragen over de polis van Kira. Wat ik merkte was, dat de medewerkers duidelijk, begripvol en zeer behulpzaam zijn. Dat vind ik zo belangrijk.

Afgelopen jaar is Kira van ons balkon in het struikgewas gevlogen. We hebben een grote zoektocht gehouden en na 1 dag was hij weer terecht. Bij terugkomst was zijn gedrag toch anders want daar letten wij altijd goed op. Het speelse was er een beetje vanaf en dat baarde ons zorgen. Bij het douchen ontdekte is dat hij zijn buikje open had gehaald. Hij had veel pijn, maar dat laat hij natuurlijk niet merken. Ik heb direct de dierenarts gebeld. Die heeft alles pijnloos gehecht en Kira kreeg antibiotica en een pijnstiller mee naar huis. En de nota? De ging van de kliniek rechtstreeks naar Petplan. Ik heb er verder niets van gezien. Geweldig gewoon! Twee weken later kreeg ik enkel de nota van het eigen risico. Tja, dat viel ontzettend in het niet in tegenstelling tot de daadwerkelijke kosten!

Ik ben ontzettend blij met deze verzekering. Ons papagaaitje is toch een deel van ons gezin. Net zoals wij onze zorgkosten verzekerd willen hebben, vind ik het belangrijk dat ik die van ons diertje ook goed geregeld heb. Ben dan ook echt niet van plan om dit te beëindigen zolang ons ventje leeft! Allemaal pluimpjes voor Petplan!!

€ 187,- vergoed

Kira

Ons rammetje Binkie heeft z’n naam eer aangedaan door z’n vrouwtje te beschermen! Op een avond hoorde ik veel lawaai in de tuin. Toen ik ging kijken, bleek Binkie in een heftig gevecht te zijn met een steenmarter. Deze was het buitenverblijf van de konijnen binnengedrongen. Uiteindelijk bleek Binkie een grote wond in het gezicht te hebben. Ik schrok enorm. Na een bezoek aan de dierenarts, wat pijnstillers en een stevige antibioticakuur is hij gelukkig weer helemaal de bink!

€ 55,- vergoed

Binkie

Lily is een bijzondere kitten die een vorm van ADHD heeft, hyperactief en buitengewoon intelligent is. Ze houdt van uitdagingen als meerijden op de scooter, de stofzuiger, mee onder de douche, met honden spelen. Ook is ze slechthorend. Ze loopt aan een tuigje en wil alles doen wat mensen doen, zoals laden en kasten openen. Lily is erg intelligent en ze verveelt zich snel met haar speeltjes.

Lily is inmiddels een half jaar en heeft al erg veel meegemaakt op medisch gebied. Bij de Faculteit de Dieren in Utrecht kennen ze haar al door en door en zijn ze dol op haar. Ik ben blij dat ik verzekerd ben. Anders zou ik Lily met haar uitzonderlijke aandoening niet voldoende kunnen helpen.

Lily is met 4 1/2 weken veel te vroeg van het nestje weg gehaald. Met 8 weken kwam ze pas bij me. In die tussentijd woonde ze bij een gezin met kleine kinderen die de nodige onrust veroorzaakten. Ze trokken regelmatig aan haar staart, prikten in de oogjes, etc. Ik had al snel door dat Lily niet tot rust kon komen. Hoe meer uitgeput ze raakte, hoe drukker ze werd. Ze kende geen grenzen en rende stuurloos door het hele huis. Dat kon soms 48 uur aan een stuk doorgaan. Met 11 weken kreeg Lily haar eerste inenting. Daardoor kreeg ze het Limping Syndrome kreeg. Dat komt zelden voor. Het uit zich in hoge korts en verlammingsverschijnselen. Met spoed moest ze toen al naar de kliniek. Ze zat helaas nog net in die maandwachttijd.

Tijdens haar ziekte bleef ze zelfs druk, waardoor haar genezing van het FLS een maand duurde en haar groei voor al die tijd stil stond. Intussen kreeg Lily Zylkene voorgeschreven, dat is een medicatie tegen stress. Het hielp niet goed. Lily kreeg teveel prikkels naarmate ze ouder werd. Lily moest naar de Faculteit de Dieren in Utrecht vanwege haar uitzonderlijke gedrag. De dierenarts in Amsterdam had daar te weinig ervaring mee. In Utrecht vonden Lily’s gedrag behoorlijk verontrustend. Daarom wilden ze eerst kijken of geen medische reden de oorzaak voor is. Daar zijn we nog mee bezig.

Lily is en blijft een bijzondere katje. Het is en blijft uitzoeken hoe ik haar het beste kan helpen. Ze gaat elke dag tot het uiterste, maar in dat drukke lijfje schuilt een geweldig karakter. Ze komt op iedereen af geeft knuffels, kleine kinderen mogen alles met haar doen (en dat ondanks haar trauma met kinderen). Elke uitdaging vindt ze prachtig, toch moet ik iedere dag oppassen dat ze niet teveel prikkels krijgt. Inmiddels heb ik een tweede kitten erbij genomen, Isa-Lin, zodat Lily een voorbeeld heeft en wat meer geborgenheid. Die is nu 13 weken oud. Lily leert enorm veel van Isa-Lin! Ze kan nu zelfstandig uit een bakje eten. Daarvoor moest ik haar vaak dwangvoeren.

Bij de Faculteit de Dieren overwegen ze ook nog een MRI-scan en willen ze Lily’s gehoor onderzoeken. Ook overwegen ze een MRI-scan. Gelukkig ben ik verzekerd. Dat zou ik anders niet kunnen betalen.

€ 254,- vergoed

Lily

Ik ben echt razend enthousiast over Petplan!. Eind juli een schattig klein ruwharig Kaninschen teckeltje, Saartje, dat helaas al na vijf dagen kwam te overlijden door een stom ongeluk met de grotere hond. Ze was al gekeurd door de dierenarts, zodat de gratis maand verzekering al was ingegaan. Het nam het verdriet niet weg, maar het was toch prettig dat alle dokterskosten, inclusief röntgenfoto’s werden betaald.

Een paar dagen later haalde ik haar zusje, Moosje. Toen ik vuilnis weg ging gooien en de deur van mijn appartement op een keer stond, liep Moosje zonder dat ik het wist achter mij aan. Ze kreeg de klapdeur tegen zich aan.
Teckeltjes zijn niet vrij van gevoel voor drama, dus ze gilde, waarna ik vlug met haar naar de dierenarts reed. Het leek wel een déjà vu. Weer röntgenfoto’s, pijnstiller, infuusje en een middagje ziekenboeg bij de dierenarts. Ook Moosje was inmiddels gecontroleerd door de dierenarts en had haar maand gratis verzekering, anders was ik een hoop geld kwijt geweest.

Gelukkig viel het allemaal mee en bleek er uiteindelijk niets aan de hand te zijn. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ik ben blij dat ik met mijn drie dieren nooit voor onverwachte verrassingen kom te staan en van te voren weet, wat ik jaarlijks ongeveer kwijt ben aan kosten voor de dierenarts. Ik hoop dat zo’n jong diertje voorlopig de dierenarts niet meer hoeft te zien, behalve voor preventie. Gelukkig vergoedt Petplan daar ook een gedeelte van.

€ 364,- vergoed

Moosje

Mijn papegaaien Kiki en Kaatje zijn verzekerd! Dat kan alleen bij Petplan!

Mijn vorige grijze roodstaart Rico is in dec 2010 aan PDD overledenen hij heeft mij ongeveer €3500 euro gekost aan dierenarts kosten (incl. MRI scan en diverse opnames). Toen Rico bij mij kwam wonen kon ik hem niet verzekeren, omdat er destijds geen maatschappij was die vogels in hun pakket opnam.

Wat ben ik blij met Petplan dat zij dit wel mogelijk hebben gemaakt om ook een papegaai te kunnen verzekeren! Toen Kiki en Kaatje in 2012 bij mij kwamen wonen, heb ik ze dan ook meteen bij Petplan verzekerd. De gemaakte kosten worden doorgestuurd (gemaild) en aan de dierenarts uitbetaald. Dit is wel zo prettig, ik hoef op de praktijk geen portemonnee bij me te hebben.

In april/mei 2013 had ik het gevoel dat er iets niet pluis was met Kiki en Kaatje en heb een afspraak gemaakt met de dierenkliniek voor beide vogels. Er lag namelijk regelmatig vieze, stinkende poep in de kooi. Ook vond ik ze rustig. Bij Kaatje werden geen afwijkingen in het bloedbeeld gevonden maar bij Kiki was het bloedonderzoek afwijkend.

In eerste instantie was het advies om de bodembedekking te veranderen en tevens de voeding te veranderen. Ik heb het gedaan, maar trok het advies wel in twijfel.

Kaatje wordt gevoerd door Kiki en zou dus de zelfde afwijkingen in het bloed moeten hebben als het aan het eten zou liggen.

Het gewicht van Kaatje bleef hetzelfde en Kiki viel af en was agressiever. Opnieuw naar de dierenarts en veel onderzoeken later bleek Kiki een chronische leverontsteking te hebben.

Gestart met antibiotica dat wekelijks gespoten moest worden. De bloedwaarden werden beter en na een langdurige kuur zijn we gestopt. Kiki heeft zo heel af en toe nog wel eens stinkende dunne poep, maar dit zou ook door de voeding kunnen komen. Hij blijft op gewicht.

€ 831,- vergoed

Kiki

Lola is een levenslustig konijn die ons altijd enthousiast begroet in de ochtend, maar op een zondag ochtend constateerden wij dat Lola lusteloos tegen een wandje van haar hokje lag. De gebruikelijke begroeting bleef uit en ze reageerde niet meer op eten of een snoepje, waar ze altijd erg gek op is. Haar kopje rustte tegen een wand van het hok. Toen we haar oppakten, ging haar kopje langzaam en ongecontroleerd heen en weer.

We hebben het een paar uurtjes aangekeken, maar toch besloten dierenarts te bellen voor een afspraak. De dierenarts stelde de diagnose e-cuniculi, een parasiet die actief was geworden in de hersenen van Lola. En schreef medicijnen voor die de symptomen van de parasiet bestreed en haar ontlasting stimuleerde.

Gedurende de volgende dagen en nachten hebben we haar met een warmwaterkruik warm gehouden, haar medicijnen toegediend en steeds in de gaten gehouden. Helaas was er geen verandering. Dus hebben we Lola 2 dagen ter observatie bij de dierenarts gebracht. Toen ze weer vooruitgang boekte, hebben we haar weer opgehaald. Ze begon weer te eten en langzamerhand verdwenen de symptomen.

Op dit moment is Lola genezen en ze is weer enthousiast, levenslustig en haar (grote) eetlust is weer terug. De onkosten hebben we bij Petplan gedeclareerd en dit is netjes afgehandeld zoals verwacht.

€ 125,- vergoed

Lola

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Na het kapot vallen van een stenen klokje, schrikt onze poes Luna van het lawaai en rent hard weg. Ze snijdt zich daarbij aan 1 van de scherven. De verwonding oppervlakkig en is nog geen centimeter groot, maar de achillespees van een achterpoot blijkt bijna volledig doorgesneden te zijn. Een spoedoperatie bij het Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam volgt.

Veel verbandwissels, een infectie, 2 maanden rust, een tweede bijbehorende operatie en een lange periode van revalidatie later is ze zo goed als volledig hersteld!

Dankzij haar verzekering bij Petplan hebben we in de hele situatie eigenlijk geen omkijken gehad naar alle kosten en konden we onze aandacht volledig richten op het herstel van Luna. De operaties, vele controles en alle bijkomende zaken zoals medicijnen werden direct uitbetaald aan de dierenartsen. Na afloop hebben wij enkel de factuur voor de eigen bijdrage ontvangen, die gelukkig maar een fractie is van de totale kosten.

Ondanks het goede herstel in deze hele situatie, is Luna helaas afgelopen augustus veel te jong overleden (slechts 2 jaar oud). Haar tweelingbroer loopt gelukkig nog bij ons in huis rond en heeft inmiddels een nieuw speelmaatje erbij (overigens ook allebei verzekerd bij Petplan).

€ 4169,- vergoed

Luna

De 3 jarige Tim van mevrouw Dekker geniet elke dag nog van de voordelen van goed verzekerd zijn. Tim had last van jeuk en huidirritatie. Vele onderzoeken later bleek hij een ernstige huidallergie te hebben. Gelukkig was Tim goed verzekerd. Een hele opluchting!

Petplan keerde al meer dan € 2750,- uit voor behandeling van een ernstige huidallergie (o.a. allergietesten, antibiotica, speciale zalf).

€ 2750,- vergoed

Tim

Zo’n drie maanden geleden werd Citroen, mijn grijze roodstaart, plotseling steeds stiller en op een gegeven moment ging ze zelfs braken en haar ontlasting werd heel waterig in combinatie met minder eten.

Voor de dierenarts was het volstrekt onduidelijk wat ze had, maar het was wel zeker dat ze goed ziek was. En dus kreeg Citroen een infuus en werd aangeraden zo snel mogelijk een vogelarts te bezoeken. De vogelarts onderzocht Citroentje en na bloedonderzoek bleek dat de leverwaardes veel te hoog waren en er werd gedacht aan het adeno-virus. Citroen werd opgenomen en werd onder dwang gevoerd met een kropsonde, samen met een hele hoop andere medicatie (o.a. virus remmers (antibiotica) en spul dat ze zou stoppen met braken). Ook ben ik vanaf toen overgestapt op aanraden van deze vogelarts op andere voeding.

Na ongeveer 3 dagen mocht ze weer naar huis omdat het wat beter ging. Maar zodra ze thuis was begon het braken weer. Mede omdat ik niet erg tevreden was over haar vogelarts ben ik op zoek gegaan naar een andere goede vogelarts in Nederland en uiteindelijk kwamen we uit bij een andere dierenkliniek. Toen we er eenmaal waren, werd haar bloed en ontlasting weer onderzocht en röntgenfoto’s gemaakt om te zien of er iets van binnen niet goed zat. Hieruit bleek dat haar kliermaag vergroot was, dat zou kunnen duiden op KDS (een dodelijke papegaaienziekte). En dus werd er bloed geprikt en opgestuurd naar een lab zodat ze dat konden onderzoeken. En dus maar weer een week wachten op de uitslag… Die avond dat we waren langs geweest kreeg ik weer meerdere soorten medicatie mee om de klachten te onderdrukken.

Een dag na het bezoek aan de kliniek begon Citroen weer te braken, en ik werd echt gek van de ongerust- en onduidelijkheid. Uiteindelijk samen met de vogelarts besloten om haar weer op te laten nemen, dat ditmaal een week heeft geduurd.

De eerste dagen van de opname werd ze bewaakt met camera om haar gedrag te observeren.

Na die week was ze bijna weer de oude en mocht ze weer lekker mee naar huis! Het braken kwam nog af en toe terug maar zou niet meer zorgelijk zijn. Tot (ZEER) grote opluchting bleek Citroentje na die week wachten op de uitslag ook geen KDS te hebben. Wat waren we opgelucht! Wat ze wel had bleef (tot op de dag van vandaag) onduidelijk.
Na ongeveer anderhalve maand gingen we terug om weer röntgenfoto’s te maken en bloed te laten prikken. Ik (en Citroen vast ook) waren zo blij dat er niets meer aan de hand was! De kliermaag was weer van normale grootte en de leverwaardes in het bloed zaten weer tussen de norm.

Citroen is vanaf dat ze een kuikentje van 12 weken was, verzekerd bij Petplan . Zodat als er iets met haar zou gebeuren ik niet bang hoefde te zijn dat ik het niet kon betalen. En Citroen niet goed zou kunnen laten behandelen. Ik ben dus heel erg blij dat ik er voor heb gekozen om haar te verzekeren, ben dan ook heel blij met Petplan. Ook mede omdat de dieren en vogelartsen de rekening gelijk doorsturen naar Petplan en ik het zelf niet voor hoef te schieten, dat zou me in deze situatie dan ook niet gelukt zijn omdat de kosten nogal hoog zijn opgelopen.

€ 800,- vergoed

Citroen

Wij hebben Funny in januari 2013 als vriendinnetje voor ons gecastreerde rammetje Sunny bij een konijnenopvang opgehaald. Ze lijken erg gelukkig samen. Funny is dol op eten en was dus veel te dik, maar na een paar maanden bij ons in topconditie.

Afgelopen najaar zat ze ineens heel stil in een hoekje, ze had diarree en ze at niet. Dat laatste is voor haar heel bijzonder. Af en toe trok ze haar rug helemaal bol alsof ze kramp had. Dit was niet pluis, dat zagen we direct. Dus belde mijn moeder de dierenarts. Die dacht aan koliek, we moesten direct komen. Voor konijnen is koliek echt gevaarlijk.

De dierenarts gaf een injectie tegen de pijn, een medicijn tegen krampen, iets om de darmen weer op gang te helpen en speciale brokjes om te dwangvoederen. Dit deden we thuis zelf. Wij speelden zo een paar dagen konijnenziekenhuis en hielden Funny apart van Sunny. We controleerden keuteltjes en voerden haar vloeibare brokjesmoes met een spuitje in haar bek en gaven haar meerdere keren per dag de medicijnen…

Ze knapte gelukkig in een dag al aardig op en na 5 dagen mocht ze weer gezellig bij haar vriendje Sunny. Wel moesten we nog twee weken doorgaan met de medicijnen en voortaan extra goed opletten dat ze geen kool-achtige dingen meer eet, want ze is en blijft dol op -veel- eten!

(foto studio Printtijgers)

€ 61,- vergoed

Funny

Ik ben hobbymatig altijd al erg actief geweest in de dierenwereld en heb vooral veel ervaring met katten. Zo heb ik jarenlang zwerfkatten gevangen en verzorgd. Ook heb ik vaak oude katten verzorgd. Dat heeft me altijd veel geld gekost. De laatste oude kater kostte mij bijvoorbeeld wel €1000,- in de maand aan ziektekosten! Op zich maakte me dat nooit zoveel uit. Alleen ben ik al met pensioen en er komt een dag dat ik al die kosten niet meer zelf kan betalen.

Kitty is bij me komen wonen toen ze al twee jaar was. Gezien mijn situatie heb ik haar dus nu wel verzekerd. Toen ik haar 3 maanden had, moest ze vaak braken. Ze at ook vaak planten die ze niet mag eten. De dierenarts constateerde dat ze slechte niertjes had. Voor dit onderzoek kreeg ze onder andere een roesje. Kitty moest op dieetvoer.

Na een tijdje begon het braken weer. Kitty heeft toen een paar Prednison-kuurtjes gehad. Alleen begon alles weer opnieuw nadat we het medicijn hadden afgebouwd. Uiteindelijk is ze naar het dierenziekenhuis gebracht. Kitty werd met drie man sterk in een deken gerold en kreeg Zantac en Primperan. Ze moest een nachtje blijven. De volgende ochtend kreeg ze nog een injectie. Ik zag onmiddellijk dat het mis was. Uiteindelijk is ze in overleg met de dierenarts naar een spoedkliniek vervoerd. Daar bleek dat ze een fikse gastritis heeft (maag en darmpjes). Nu geef ik maandelijks Prednison en Omeprazol. En tot op heden gaat het vrij goed met Kitty.

€ 1318,- vergoed

Kitty

Een geluk bij een ongeluk.

Mevrouw van Wijk uit Amsterdam over haar vierjarige Labrador Sipo:
Toen wij onze Sipo voor het eerst zagen was het meteen raak. Sipo, de vlotste uit een nest van 9 pups, kwam meteen naar ons toe alsof ze zeggen wilde: ‘’Neem mij mee’’. En dat hebben we gedaan. Liefde op het eerste gezicht. Sipo komt letterlijk uit een goed nest van een erkende Labradorfokker, heeft een stamboom en de ouders voldeden aan alle gezondheidseisen. Nooit gedacht dat ze ook nog ziek kon worden. Tot 4 maanden geleden. Na een wandeling in de duinen bleek Sipo zich lelijk verstapt te hebben. De dierenarts constateerde direct een afgescheurde kruisband in de linkerknie. Operatief ingrijpen was onvermijdelijk. Daarna volgden 3 maanden intensief herstel met o.a. fysiotherapie.

Totale kosten € 1745,- Gelukkig was ik goed verzekerd bij Petplan. Deze keerde uit € 1605,-.

En Sipo, die loopt weer als vanouds.

€ 1605,- vergoed

Sipo

Het viel me op dat Cooper, één van mijn Franse hangoren, erg aan het afvallen was. Cooper is een voedster van 3,5 jaar oud. Het afvallen was de reden waarom ik met haar naar de dierenarts ging. Ze bleek een ontsteking te hebben aan haar achterpoot en niet zo’n kleintje ook. We gingen naar huis met pijnstiller, antibiotica en zalf en de wond moest meerdere keren per dag gespoeld worden. Na een week zag ik geen verbetering het was alleen maar slechter geworden.

Dus ben ik weer teruggegaan naar de dierenarts. Na verschillende röntgenfoto’s bleek dat er zelfs al wat botaantasting was gekomen en het inderdaad veel slechter was geworden. De dierenarts gaf aan dat er 2 keuzes waren: euthanasie of poot amputatie. De eerste keuze was voor mij geen optie omdat ik voor Cooper alles wilde doen zolang het voor haar ook te doen was. Na goed overleg bleek de pootamputatie zeker goed te kunnen slagen. Cooper is de dag erna gelijk geopereerd en leeft sinds die tijd op 3 poten!

De eerste periode was erg spannend maar ze is weer helemaal de oude. Ik ben enorm blij onze totaalpakket verzekering voor haar en ik hoop nog een lange tijd van (inmiddels ) huiskonijn Cooper te mogen genieten.

€ 613,- vergoed

Cooper

Petplan bedankt! Onze droomkat (poes) Lili is mede dankzij haar Petplan huisdierenverzekering weer helemaal de oude. Na 5 operaties en 6 weken in de bench kan ze weer vrij rondlopen in huis. Zonder haar verzekering hadden we haar wellicht niet kunnen redden, gezien de hoge kosten die er ontstaan waren door haar ongeval. Lili is een lid van de familie gewoon en een huis zonder Lili is maar moeilijk voor te stellen.

€ 704,- vergoed

Lili

Mijn Siamese kater Fabian was een jaar oud toen hij een ongeluk kreeg waarbij hij zijn pootje op drie plaatsen brak. De operatie en nacontroles zijn voor 80% vergoed door Petplan zonder navraag achteraf bij mij. Alle lof voor Petplan. Ben blij met deze verzekeraar. Kosten van de operatie en nacontroles waren zo'n 1600 euro, waarvan een klein deel voor mijn rekening.

Petplan Kat

Goede verzekering prima ervaring. Declaratie loopt prima binnen paar dagen een duidelijk overzicht van de vergoeding en geld wordt op de rekening gestort. Echt een aanrader deze verzekering.

Petplan Hond

Alles is goed gespecificeerd en netjes gedocumenteerd. Ook de correspondentie is helder. Als je huisdier erg ziek is, heb je grote zorgen. Het is heel fijn dat op zo'n moment door de verzekeraar alles netjes en naar behoren wordt afgewikkeld.

Konijn

Hartstikke goeie service. Nooit problemen met de declaraties. Omdat ik de nota's zelf ook zie heb ik de dierenarts wel eens gecorrigeerd. De gemaakte fout zie je op de nota dan ook hersteld en zo kun je de kosten voor de verzekering ook binnen de perken houden. Hierdoor blijven de premies hopelijk ook redelijk! Lekker overzichtelijk allemaal!

Papegaai
Ieder-huisdier-verdient-Petplan