skip to Main Content

Heeft mijn hond een therapeut nodig?

Lees wat u het beste kunt doen als uw hond onwenselijk gedrag vertoont

Vertoont uw hond onwenselijk gedrag? Het kan zijn dat een bezoekje aan een gedragstherapeut geen overbodige luxe is.

Voor honden zijn er speciale gedragstherapeuten. Of beter gezegd: voor u en uw hond. Want heeft uw hond een gedragsprobleem, dan zult u de therapie moeten uitvoeren. Wel onder begeleiding van de gedragstherapeut uiteraard.

Voorbeelden van gedrag waarbij inschakelen van een gedragstherapeut nuttig kan zijn:

  • niet alleen kunnen zijn
  • agressie naar mensen of naar andere honden
  • extreem angstig of schrikkerig gedrag

Probleemgedrag is in principe elk gedrag van de hond waar u, uw omgeving of het dier zelf last van heeft. Veel probleemgedrag is met een goede therapie en/of training (deels) op te lossen. Dit vergt echter wel tijd en inzet!

Belangrijk is om te achterhalen hoe en waar het gedrag ontstaan is en waarom de hond het gedrag vertoont. De gedragstherapeut kan u hierbij helpen.

Met behulp van een vragenlijst en eventueel een bezoek in uw thuissituatie wordt een indruk verkregen van de oorzaak van het probleemgedrag. Daarnaast kan een gedragstest of een medisch onderzoek geadviseerd worden om meer duidelijkheid te krijgen en om tot een goede therapie te kunnen komen. De gedragstherapeut begeleidt u en uw hond om de therapie vervolgens goed uit te voeren.

Wilt u een gedragstherapeut inschakelen omdat er problemen zijn, ga dan op zoek naar een goed opgeleide en gediplomeerde gedragstherapeut, die aangesloten is bij een beroepsvereniging. De titel honden-gedragstherapeut is namelijk niet wettelijk beschermd, dus iedereen mag zich zo noemen.


 

Heeft mijn hond een therapeut nodig?

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan