skip to Main Content

Groepsdieren

Zorg altijd voor een vriendje of vriendinnetje!

Konijnen zijn groepsdieren en vinden het fijn om met meerder konijnen samen te leven. Dit gaat echter niet altijd even gemakkelijk.

Konijnen houden van gezelschap, zorg er daarom altijd voor dat uw konijn een soortgenootje heeft. Konijnen die veel alleen zijn, kunnen op den duur namelijk afwijkend gedrag vertonen.

Konijnen koppelen
Zet wildvreemde konijnen nooit zomaar samen in een hok. Laat ze altijd eerst op neutraal terrein (dus niet in het hok) aan elkaar wennen. Dit gaat het beste als de konijnen of beide heel jong zijn of beide volwassen. Bouw de kennismaking beetje voor beetje op en hou de konijnen goed in de gaten.

Geen klik tussen de konijnen
Twee mannetjes samen is geen aanrader: vaak vliegen ze elkaar in de haren. Helemaal als het om ongecastreerde rammen gaat. Ook is een vrouwtje en mannetje niet zomaar aan te raden als u geen enorme uitgebreide konijnenfamilie in uw huis of tuin wilt hebben. U kunt natuurlijk wel voor sterilisatie of castratie kiezen. Daarnaast is het moeilijk om meer dan twee konijnen samen te houden. Dit heeft te maken met de rangorde in de groep. De groep moet in balans zijn. Een aantal dominantie konijnen in één hok zal daarom niet werken.

Perfect stel
Twee vrouwtjes doen het goed samen, mits ze uit hetzelfde nest komen. Dit setje  kan wel strubbelingen opleveren als ze in een seksueel actieve fase komen. Een mannetje en een vrouwtje, mits het mannetje gecastreerd is, is eigenlijk de beste combinatie. U kunt ook naar een konijnenopvang gaan voor het tweede konijn. U kunt dan goed kijken welk konijntje met uw konijn matcht.

Groepsdieren

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan