Groepsdieren

Zorg altijd voor een vriendje of vriendinnetje!

Konijnen zijn groepsdieren en vinden het fijn om met meerder konijnen samen te leven. Dit gaat echter niet altijd even gemakkelijk.

Konijnen houden van gezelschap, zorg er daarom altijd voor dat je konijn een soortgenootje heeft. Konijnen die veel alleen zijn, kunnen op den duur namelijk afwijkend gedrag vertonen.

Konijnen koppelen
Zet wildvreemde konijnen nooit zomaar samen in een hok. Laat ze altijd eerst op neutraal terrein (dus niet in het hok) aan elkaar wennen. Dit gaat het beste als de konijnen of beide heel jong zijn of beide volwassen. Bouw de kennismaking beetje voor beetje op en hou de konijnen goed in de gaten.

Geen klik tussen de konijnen
Twee mannetjes samen is geen aanrader: vaak vliegen ze elkaar in de haren. Helemaal als het om ongecastreerde rammen gaat. Ook is een vrouwtje en mannetje niet zomaar aan te raden als je geen enorme uitgebreide konijnenfamilie in je huis of tuin wilt hebben. Je kunt natuurlijk wel voor sterilisatie of castratie kiezen. Daarnaast is het moeilijk om meer dan twee konijnen samen te houden. Dit heeft te maken met de rangorde in de groep. De groep moet in balans zijn. Een aantal dominantie konijnen in één hok zal daarom niet werken.

Perfect stel
Twee vrouwtjes doen het goed samen, mits ze uit hetzelfde nest komen. Dit setje  kan wel strubbelingen opleveren als ze in een seksueel actieve fase komen. Een mannetje en een vrouwtje, mits het mannetje gecastreerd is, is eigenlijk de beste combinatie. Je kunt ook naar een konijnenopvang gaan voor het tweede konijn. Je kunt dan goed kijken welk konijntje met je konijn matcht.

Groepsdieren

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.