skip to Main Content

Grasparkiet binnen of buiten houden?

Creëer een optimale leefomgeving voor uw grasparkiet

Grasparkieten kunnen zowel binnen als buiten gehouden worden. Binnen in een kooi of kamervolière. En buiten in een buitenvolière houden, zelfs in de winter.  Ze hebben dan wel een goed geïsoleerd nachthok nodig.

Kies u een kooi? Neem dan een rechthoekige kooi nemen met horizontale tralies, zodat de parkiet lekker kan klimmen. Let erop dat de spijlen niet verder dan 12 millimeter uit elkaar staan. Anders kan de parkiet zijn kopje er doorheen steken.

Parkieten houden van licht, maar niet van tocht. Plaats de kooi daarom in een zonnige en lichte kamer, maar niet in het volle zonlicht. En zorg ervoor dat de kooit niet op de toch staat. Zet de kooi dus niet vlakbij een buitendeur. Of een raam dat u vaak openzet..

Parkieten zijn dol op klimmen. Zorg er daarom  altijd voor dat uw parkiet voldoende klimmogelijkheden heeft. Ook zijn ze gek op badderen. U kunt hiervoor een speciaal vogelbadje in de kooi hangen of zetten.

Strooi op de bodem van de kooi schelpenzand, beukenhoutsnippers of corbo bodembedekking.

Grasparkiet binnen of buiten houden?

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Mijn Siamese kater Fabian was een jaar oud toen hij een ongeluk kreeg waarbij hij zijn pootje op drie plaatsen brak. De operatie en nacontroles zijn voor 80% vergoed door Petplan zonder navraag achteraf bij mij. Alle lof voor Petplan. Ben blij met deze verzekeraar. Kosten van de operatie en nacontroles waren zo'n 1600 euro, waarvan een klein deel voor mijn rekening.

Petplan Kat

Goede verzekering prima ervaring. Declaratie loopt prima binnen paar dagen een duidelijk overzicht van de vergoeding en geld wordt op de rekening gestort. Echt een aanrader deze verzekering.

Petplan Hond
Ieder-huisdier-verdient-Petplan