Giftige zaken voor de kat

Lees waar je kat beter van af kan blijven…

Er zijn dingen waar je kat beter van af kan blijven. De meeste volwassen katten zijn zelf wel zo slim. Echter de kat is nieuwsgierig van aard en daardoor gaat het ook nog wel eens mis.

Er zijn dingen waar je kat beter van af kan blijven. De meeste volwassen katten zijn zelf wel zo slim. Echter de kat is nieuwsgierig van aard en daardoor gaat het ook nog wel eens mis. Katten hebben soms de neiging om aan de (kamer-)planten te zitten en erop te kauwen. Bij kattengras kan dit niet zoveel kwaad (of er moet een spriet in de keel vast gaan zitten). Maar zeer berucht zijn lelies. Hier worden katten echt doodziek van en helaas overleeft niet elke kat dit. Let ook bij kamerplanten op of ze giftig zijn voor je kat. Koop deze giftige planten niet om onnodig leed te voorkomen. Kies dan liever een ander soort.

Ook via de huid of via het wassen en schoonlikken van de vacht kan de kat giftige stoffen binnen krijgen. Denk aan schoonmaakmiddelen, verf, antivries, etcetera.  AIs je kat ergens doorheen gelopen is, of een vreemde stof op zijn vacht heeft gekregen, dan zal hij uit alle macht proberen deze vreemde stoffen uit zijn vacht te wassen. Probeer dit te voorkomen. Bel je dierenarts en overleg wat je in dat geval het beste kunt doen.

Pas ook op met medicijnen en middelen die niet voor katten bedoeld zijn. Soms worden humane (voor de mens) pijnstillers (paracetamol) aan katten gegeven in de veronderstelling dat dit geen kwaad kan. Katten kunnen echter deze medicijnen niet verwerken en ernstig ziek worden!

Een ander middel wat vaak per ongeluk bij katten wordt toegediend is een vlooien- of tekenpipet voor honden. Middelen die permethrin bevatten zijn zeer giftig voor katten, de giftige stof wordt via de huid opgenomen en veel katten overleven dit niet. Bel dus meteen je dierenarts als je ontdekt dat er iets misgegaan is.

Giftige zaken voor de kat
Uw Petplan team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.