skip to Main Content

Gezondheidsrisico’s katten

Wees voorbereid op gezondheidsrisico’s die katten lopen

Petplan is wereldwijd nummer één in huisdieren verzekeren. De afgelopen 40 jaar hebben we heel wat ervaring opgedaan met katten. Zo weten we dat jaarlijks 1 op de 3 katten bij de dierenarts komt voor een onvoorziene behandeling. En weten we welke gezondheidsproblemen bij katten veelvuldig voorkomen. Sommige aandoeningen kunnen al vroeg ontstaan en vaak is een langdurige behandeling nodig.

Ongeveer 90% van alle declaraties die we uitkeren hebben betrekking op onderstaande ziektes. Misschien beseft u het niet, maar deze aandoeningen komen veelvuldig voor en doen de dierenartskosten kunnen een grote kostenpost voor u worden.

Als u uw kat verzekert nu deze nog gezond is, bent u verzekerd van een levenslange dekking van deze aandoeningen en worden er geen uitsluitingsclausules opgenomen.

*heeft een kat eenmaal bepaalde aandoeningen, dan zullen de meeste huisdierenverzekeringen deze aandoeningen uitsluiten. Overstappen naar een ander maatschappij heeft dan geen zin.

——

Veelvoorkomende aandoeningen die een lange behandeltijd vergen zijn o.a.

Hormonen – Katten zijn gevoelig voor ziektes als diabetes en schildklieraandoeningen die vaak een levenslange behandeling vergen.

Hart – Katten kunnen lijden aan een hartaandoening die een levenslange behandeling met medicijnen met zich mee brengt.

Ademhalingsproblemen – Katten kunnen last krijgen van ademhalingsproblemen als niesziekte en kattenastma. Aandoeningen die niet te genezen zijn, maar die wel met een behandeling de rest van zijn leven onder controle kunnen worden gehouden.

Blaas – Katten zijn gevoelig voor nier- en blaasproblemen. Dit vergt non-stop zorg.

Maag- en darmproblemen – Infecties en ziektes kunnen de maag en darmen van de kat aantasten, waardoor de kat last krijgt van braken en/of diarree en gewichtsverlies.

Gezondheidsrisico's katten
Uw Petplan team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Mijn Siamese kater Fabian was een jaar oud toen hij een ongeluk kreeg waarbij hij zijn pootje op drie plaatsen brak. De operatie en nacontroles zijn voor 80% vergoed door Petplan zonder navraag achteraf bij mij. Alle lof voor Petplan. Ben blij met deze verzekeraar. Kosten van de operatie en nacontroles waren zo'n 1600 euro, waarvan een klein deel voor mijn rekening.

Petplan Kat

Goede verzekering prima ervaring. Declaratie loopt prima binnen paar dagen een duidelijk overzicht van de vergoeding en geld wordt op de rekening gestort. Echt een aanrader deze verzekering.

Petplan Hond
Ieder-huisdier-verdient-Petplan