Gezondheidsrisico’s katten

Wees voorbereid op gezondheidsrisico’s die katten lopen

Petplan is wereldwijd nummer één in huisdieren verzekeren. De afgelopen 40 jaar hebben we heel wat ervaring opgedaan met katten. Zo weten we dat jaarlijks 1 op de 3 katten bij de dierenarts komt voor een onvoorziene behandeling. En weten we welke gezondheidsproblemen bij katten veelvuldig voorkomen. Sommige aandoeningen kunnen al vroeg ontstaan en vaak is een langdurige behandeling nodig.

Ongeveer 90% van alle declaraties die we uitkeren hebben betrekking op onderstaande ziektes. Misschien besef je het niet, maar deze aandoeningen komen veelvuldig voor en doen de dierenartskosten kunnen een grote kostenpost voor jou worden.

Als je je kat verzekert nu deze nog gezond is, ben je verzekerd van een levenslange dekking van deze aandoeningen en worden er geen uitsluitingsclausules opgenomen.

*heeft een kat eenmaal bepaalde aandoeningen, dan zullen de meeste huisdierenverzekeringen deze aandoeningen uitsluiten. Overstappen naar een ander maatschappij heeft dan geen zin.

——

Veelvoorkomende aandoeningen die een lange behandeltijd vergen zijn o.a.

Hormonen – Katten zijn gevoelig voor ziektes als diabetes en schildklieraandoeningen die vaak een levenslange behandeling vergen.

Hart – Katten kunnen lijden aan een hartaandoening die een levenslange behandeling met medicijnen met zich mee brengt.

Ademhalingsproblemen – Katten kunnen last krijgen van ademhalingsproblemen als niesziekte en kattenastma. Aandoeningen die niet te genezen zijn, maar die wel met een behandeling de rest van zijn leven onder controle kunnen worden gehouden.

Blaas – Katten zijn gevoelig voor nier- en blaasproblemen. Dit vergt non-stop zorg.

Maag- en darmproblemen – Infecties en ziektes kunnen de maag en darmen van de kat aantasten, waardoor de kat last krijgt van braken en/of diarree en gewichtsverlies.

Gezondheidsrisico's katten
Uw Petplan team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.