skip to Main Content

Gezonde voeding voor uw kitten

Welke voeding is geschikt voor uw kitten van 3 maanden?

Uw kitten is nu 3 maanden. Welke voeding heeft ze nu eigenlijk nodig? En hoeveel? En mag ik mijn kitten verwennen met iets lekkers?

Het beste kunt u uw kitten speciale kittenbrokjes van een goed merk geven. Deze zijn klein en dus goed te kauwen voor uw kitten. Ze bevatten extra energie en bouwstoffen voor de groei. Geef liever geregeld een kleine portie dan ineens een bak vol. Geef in eerste instantie de hoeveelheid die op de verpakking aanbevolen wordt. Geef kittenvoeding in ieder geval tot 6 maanden leeftijd.

Sommige kittens eten telkens kleine beetjes maar er zijn ook kittens die alles wat er staat in één keer naar binnen schrokken. Het beste kunt u meerdere porties per dag geven, bijvoorbeeld 3 of 4 porties over de dag verdeeld. Zo eet uw kitten altijd verse brokjes. Bovendien ‘overeet’ uw kitten zich niet, kleine porties zorgen voor een betere spijsvertering.

Er zijn diverse extra’s en lekkernijen voor katten te koop. Het kan verleidelijk zijn om uw nieuwe kitten te verwennen hiermee. Toch heeft hij genoeg aan de kittenbrokjes en een bakje vers water. Veel kattensnoepjes bevatten teveel zout en blikvoer en paté is niet zo goed voor de tanden. Bovendien kan de kat zo een ‘lekkere trek’ ontwikkelen waardoor hij de gezonde brokjes laat staan, in afwachting van iets lekkerders.

 

Gezonde voeding voor uw kitten

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan