Gezonde voeding voor je kitten

Welke voeding is geschikt voor je kitten van 3 maanden?

Je kitten is nu 3 maanden. Welke voeding heeft ze nu eigenlijk nodig? En hoeveel? En mag ik mijn kitten verwennen met iets lekkers?

Het beste kun je je kitten speciale kittenbrokjes van een goed merk geven. Deze zijn klein en dus goed te kauwen voor je kitten. Ze bevatten extra energie en bouwstoffen voor de groei. Geef liever geregeld een kleine portie dan ineens een bak vol. Geef in eerste instantie de hoeveelheid die op de verpakking aanbevolen wordt. Geef kittenvoeding in ieder geval tot 6 maanden leeftijd.

Sommige kittens eten telkens kleine beetjes maar er zijn ook kittens die alles wat er staat in één keer naar binnen schrokken. Het beste kun je meerdere porties per dag geven, bijvoorbeeld 3 of 4 porties over de dag verdeeld. Zo eet je kitten altijd verse brokjes. Bovendien ‘overeet’ je kitten zich niet, kleine porties zorgen voor een betere spijsvertering.

Er zijn diverse extra’s en lekkernijen voor katten te koop. Het kan verleidelijk zijn om je nieuwe kitten te verwennen hiermee. Toch heeft hij genoeg aan de kittenbrokjes en een bakje vers water. Veel kattensnoepjes bevatten teveel zout en blikvoer en paté is niet zo goed voor de tanden. Bovendien kan de kat zo een ‘lekkere trek’ ontwikkelen waardoor hij de gezonde brokjes laat staan, in afwachting van iets lekkerders.

 

Gezonde voeding voor uw kitten

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.