skip to Main Content

Gezond spelen jonge hond

Gebruik veilige speeltjes voor uw hond

Er is ontzettend veel aan speelgoed te koop voor honden. Afwisseling is ook belangrijk om de hond lekker actief te houden. Maar ook zeer belangrijk is de veiligheid van de speeltjes. 

Rassen als bijvoorbeeld terriërs bijten heel hard op speeltjes en veel speelgoed maken ze binnen 5 minuten kapot. Daarnaast is het van belang dat uw hond er geen stukken af kan bijten en doorslikken. Een darmverstopping als gevolg van een stuk speelgoed komt nog wel eens voor.

Tennisballen zijn voor de meeste honden erg aantrekkelijk en ideaal om mee te apporteren. Nadeel hiervan is dat als honden er op blijven kauwen, hun tanden en kiezen in record tempo afslijten. Kiezen kunnen zo afslijten tot op het tandvlees. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, dus haal tennisballen weg als het spelletje voorbij is.

Tijdens een wandeling in het bos zijn takken ideaal om weg te gooien en door de hond te laten apporteren. Helaas kan dit een vervelende afloop hebben. Als een hond een stuk hout in zijn bek heeft en erop kauwt, kunnen er stukken of splinters in de tong of in de keel vast komen te zitten. Dit geeft vaak pijn en paniek en de hond moet met spoed naar de dierenarts, waar het hout onder narcose weer verwijderd kan worden. Voorkomen is beter dan genezen, dus neem liever een stevig speeltje mee om in het bos mee te spelen.

Er zijn mooie ballen of dummies te koop die duurzaam zijn en heel geschikt om mee te spelen of te apporteren. Sommige exemplaren blijven ook drijven dus kunnen ook bij water gebruikt worden.

Flosstouwen zijn er in alle maten, voor elk ras geschikt. Honden kunnen hier lekker op kauwen en ze helpen ook nog om het gebit schoon te houden. U kunt een flosstouw nog aantrekkelijker maken voor uw hond door hem een poosje in bouillon te weken. Wel weer opletten dat er geen stukken touw doorgeslikt worden..

 

 

 

Gezond spelen jonge hond
Uw Petplan team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan