Gezond spelen jonge hond

Gebruik veilige speeltjes voor je hond

Er is ontzettend veel aan speelgoed te koop voor honden. Afwisseling is ook belangrijk om de hond lekker actief te houden. Maar ook zeer belangrijk is de veiligheid van de speeltjes. 

Rassen als bijvoorbeeld terriërs bijten heel hard op speeltjes en veel speelgoed maken ze binnen 5 minuten kapot. Daarnaast is het van belang dat je hond er geen stukken af kan bijten en doorslikken. Een darmverstopping als gevolg van een stuk speelgoed komt nog wel eens voor.

Tennisballen zijn voor de meeste honden erg aantrekkelijk en ideaal om mee te apporteren. Nadeel hiervan is dat als honden er op blijven kauwen, hun tanden en kiezen in record tempo afslijten. Kiezen kunnen zo afslijten tot op het tandvlees. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, dus haal tennisballen weg als het spelletje voorbij is.

Tijdens een wandeling in het bos zijn takken ideaal om weg te gooien en door de hond te laten apporteren. Helaas kan dit een vervelende afloop hebben. Als een hond een stuk hout in zijn bek heeft en erop kauwt, kunnen er stukken of splinters in de tong of in de keel vast komen te zitten. Dit geeft vaak pijn en paniek en de hond moet met spoed naar de dierenarts, waar het hout onder narcose weer verwijderd kan worden. Voorkomen is beter dan genezen, dus neem liever een stevig speeltje mee om in het bos mee te spelen.

Er zijn mooie ballen of dummies te koop die duurzaam zijn en heel geschikt om mee te spelen of te apporteren. Sommige exemplaren blijven ook drijven dus kunnen ook bij water gebruikt worden.

Flosstouwen zijn er in alle maten, voor elk ras geschikt. Honden kunnen hier lekker op kauwen en ze helpen ook nog om het gebit schoon te houden. Je kunt een flosstouw nog aantrekkelijker maken voor je hond door hem een poosje in bouillon te weken. Wel weer opletten dat er geen stukken touw doorgeslikt worden..

 

 

 

Gezond spelen jonge hond
Uw Petplan team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.