skip to Main Content

Gezond gewicht voor de senior hond

Pas op dat uw hond niet te dik wordt

Heel ongemerkt worden honden vaak steeds een beetje dikker. Let daarom – vooral nu uw hond wat ouder wordt – goed op het gewicht van uw viervoeter.

Wist u dat zeker 50% van de honden in Nederland te zwaar is? Veel honden groeien langzaam (in de breedte) met 1 of 2 kg per jaar. Daarom gaat het vaak ongemerkt. Zeker nu uw hond wat ouder wordt is het belangrijk hem op een gezond gewicht te houden. Als reden om een te dikke hond niet op dieet te zetten wordt vaak aangevoerd: ‘Ach, hij is al zo oud, dat wil ik hem niet meer aandoen’. ‘Hij moet nog een beetje kunnen genieten van z’n oude dag’. Nu is het inderdaad belangrijk dat uw hond nog heel veel gaat genieten van z’n oude dag, of beter gezegd, z’n oude dagen, weken, jaren. Overgewicht wil zeggen dat de hond teveel vet heeft en dit belast zowel de gewrichten als de organen. Een hond die te zwaar is heeft minder weerstand en een kortere levensverwachting dan een hond met een gezond gewicht. En tijdens zijn leven zit dat extra gewicht hem in de weg, het zorgt ervoor dat hij sneller moe is en sneller pijn heeft door overbelasting. Daarom toch het dringende advies om de hond met overgewicht te laten afvallen. Bij uw dierenarts zijn goede diëten verkrijgbaar, vaak met een goede begeleiding door de assistente erbij. Deze voeding bevat weinig calorieën, maar heel veel vezels. Deze vezels zorgen ervoor dat uw hond toch een verzadigd gevoel heeft na het eten. Verder zitten er voldoende vitamines, mineralen en eiwitten in deze voeding. Dat maakt een afvaldieet een betere keus dan langere tijd op sperziebonen.  Bij een dieet met sperziebonen zullen op termijn toch tekorten aan bepaalde voedingsstoffen ontstaan. Naast de juiste voeding is voldoende beweging natuurlijk minstens zo belangrijk. Hou wel rekening met wat uw hond gewend is aan beweging en bouw het rustig op. Liever wat vaker op de dag wandelen dan in één keer uren achter elkaar.  

Gezond gewicht voor de senior hond
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering Wij helpen u en uw huisdier graag! Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8! Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan