Gezond bewegen

Breid beetje bij beetje de activiteiten met je hond uit.

Gefeliciteerd! Je hond is 1 jaar en dus pup af! Binnenkort kun je beetje bij beetje de activiteiten met je hond uitbreiden. Er zijn mogelijkheden genoeg voor je hond om lekker te bewegen. 

Vanaf 12 a 14 maanden kun je de activiteiten met je hond verder uitbreiden. Een goed moment om eens te kijken wat er zoal mogelijk is om lekker in beweging te blijven met je hond.

Behendigheid: Denk aan een springparcours in de paardensport, maar dan op hondenniveau. Je hond legt een parcours met hindernissen af in zo kort mogelijke tijd. Je rent mee om hem aan te sturen. Deze sport is geschikt voor honden van alle formaten, al zullen sommige rassen wat meer talent hebben dan andere..

Doggydancing:  Samen met je hond doet je oefeningen op muziek. Je leert je hond allerlei leuke trucs op een ontspannen manier. Ideaal om de band met je hond te versterken. Ook voor alle rassen geschikt.

Jachttraining: Samen met je hond lekker bezig zijn in de natuur, je hond zoekt wild/dummies en apporteert deze. Met deze training wordt het jachtinstinct van je hond ontwikkeld. Uiteraard is het ene ras hiervoor wel meer geschikt dan het andere, maar het plezier en de samenwerking tussen baas en hond staan altijd voorop.

Flyball: Een echte teamsport voor honden! Het is een soort estafetterace met hindernissen. De honden uit één team rennen om de beurt en moeten halverwege een bal te pakken krijgen uit het flyball-apparaat.

Dit zijn de meest bekende hondensporten. Deze sporten kennen ook wedstrijden en kampioenschappen, dus er valt eer aan te behalen voor de fanatieke honden en baasjes.

Gezond bewegen met uw hond

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.