Gevarieerd menu voor de kat?

Houden katten net zoveel van variatie als je als het hun dagelijkse menu betreft?

Vaak wordt gedacht dat katten ook wel eens afwisseling willen hebben in hun eten. Niet altijd dezelfde saaie brokjes maar ook eens een lekker snoepje of een ander smaakje. Net als mensen dus. Toch is dit voor katten minder belangrijk dan men denkt.

Katten hebben, in tegenstelling tot mensen, een zeer sterk reukvermogen en een veel geringer smaakvermogen. Ze hebben een goede neus voor het herkennen van hoogwaardige eiwitten en kunnen daardoor wel kieskeurig zijn. Maar zijn ze eenmaal gewend zijn aan een bepaalde voeding, dan raakt hun maag-darmkanaal daar ook op ingesteld. Het is niet nodig om dan te blijven wisselen met voeding. Bovendien bevatten kattensnoepjes vaak veel zout, wat niet gezond is voor de kat.

Zachte voeding (paté, brokjes in saus) vinden de meeste katten fantastisch. Dit ruikt natuurlijk ook veel sterker dan harde brokjes. Echter het bevat meer dan 80% vocht en is dus niet voedzaam. Daarnaast is het voor het gebit minder goed: er blijft meer aanslag achter op de tanden en kiezen. Geef dus bij voorkeur alleen harde brokjes, van een kwalitatief goed merk.

Katten eten wel van nature meerdere kleine porties over de dag verdeeld. Als er grote hoeveelheden in één keer opgegeten worden, kan de maag dat niet goed verwerken. De kans is aanwezig dat de kat alles weer uitbraakt. Voer dus liefst afgepaste porties.

Wil je toch overschakelen op een ander merk brokjes, neem dan een paar dagen de tijd om je kat eraan te laten wennen. Je mengt dan een deel van het nieuwe merk met het oude. Dit om maag-darmklachten te voorkomen.

 

 

Gevarieerd menu voor de kat?

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.