skip to Main Content

Getsie…wormen

Welke wormen zijn er? En hoe komt uw kat er weer vanaf?

Wormen….welke soorten zijn er eigenlijk? En wat zijn de klachten? Lees ook hoe u deze krioelende parasieten voorkomt.

Er zijn verschillende soorten wormen waar uw kat last van kan hebben. Vaak zijn ze er wel maar zie je ze niet en katten worden pas ziek bij een ernstige infectie. U kunt klachten zien als diarree, doffe plukkerige vacht, braken, vermagering. De meest voorkomende wormen bij katten zijn de spoelworm en de lintworm.

De spoelworm is een 5-20cm lange worm die leeft in de dunne darm. Eitjes worden uitgescheiden met de ontlasting. Vanuit de omgeving worden ze weer opgenomen door andere katten, soms via prooidieren (muis, vogel) als tussengastheer.

De lintworm is een lange platte worm en leeft ook in het darmkanaal van de kat. Deze worm bestaat uit segmenten. De segmenten die vol eitjes zitten, laten los en verlaten via de ontlasting het lichaam. In de omgeving drogen ze in tot ze eruit zien als rijstkorrels. Lintworm wordt vooral overgebracht door vlooien en door prooidieren.

Het algemene ontworm-advies voor volwassen katten is elke 3 maanden te behandelen. Dus 4 keer per jaar ontwormen. Bij katten die regelmatig prooien vangen of die geregeld last van vlooien hebben, is het verstandig om 6 keer per jaar te ontwormen. Ook als u kleine kinderen over de vloer heeft is het ook verstandig wat vaker de kat(ten) te ontwormen. Mensen, met name kinderen, lopen het risico om een worminfectie op te lopen via een huisdier.

Help, wormen!
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Mijn Siamese kater Fabian was een jaar oud toen hij een ongeluk kreeg waarbij hij zijn pootje op drie plaatsen brak. De operatie en nacontroles zijn voor 80% vergoed door Petplan zonder navraag achteraf bij mij. Alle lof voor Petplan. Ben blij met deze verzekeraar. Kosten van de operatie en nacontroles waren zo'n 1600 euro, waarvan een klein deel voor mijn rekening.

Petplan Kat

Goede verzekering prima ervaring. Declaratie loopt prima binnen paar dagen een duidelijk overzicht van de vergoeding en geld wordt op de rekening gestort. Echt een aanrader deze verzekering.

Petplan Hond
Ieder-huisdier-verdient-Petplan