skip to Main Content

Gebitsproblemen hond

Gebitsproblemen bij de hond komen vaker voor dan u denkt!

Zo’n 80% van de honden ouder dan 3 jaar heeft gebitsproblemen. Hoe zit het eigenlijk met het gebit van uw hond? 

Heeft uw hond nog steeds mooi schone en witte tanden? En kijkt u hem nog geregeld even in zijn bek om te zien of alles oké is? Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 80% van de honden ouder dan 3 jaar gebitsproblemen heeft. Deze problemen variëren van ontstoken tandvlees tot tandsteen en zelfs al loszittende tanden en kiezen.

Vooral de kleinere rassen zijn het meest gevoelig voor het ontwikkelen van tandplak en tandsteen. Dit veroorzaakt ook teruggetrokken tandvlees en daardoor gaan elementen sneller los zitten. Als eigenaar bemerkt u het eerst dat uw hond wat uit zijn bekje stinkt. Honden zijn vrij hard voor zichzelf, ondanks dat ze pijn hebben in hun bek, zullen ze toch zo lang mogelijk gewoon blijven eten.

Naast risico’s voor het gebit zelf, geven problemen in de bek ook risico’s op ontstekingen elders in het lichaam, bijvoorbeeld hart en nieren. Bacteriën uit de bek komen namelijk makkelijk in de bloedbaan terecht en verspreiden zich door het lichaam.

Grote rassen mogen dan meestal een schoner gebit hebben, bij deze rassen zien we meer afgebroken tanden en kiezen. Grote honden zijn vaak drukker met apporteren en kauwen graag op stokken en zelfs stenen. Als een tand of kies afbreekt, kan de tandzenuw blootliggen, wat erg pijnlijk is. En ook hier het risico van bacteriën die in de wortel van tand of kies een ontsteking kunnen veroorzaken of elders in het lichaam.

Laat bij twijfel het gebit van uw hond controleren bij uw dierenarts. Deze kan goed inschatten wanneer een gebitsbehandeling nodig is of wanneer een goede gebitsverzorging thuis voldoende is. De dierenartsassistente kan uitleggen en voordoen hoe u het gebit van uw hond het beste kunt verzorgen. Gebitsverzorging hoort gewoon bij de dagelijkse verzorging van uw hond, daar heeft hij zijn leven lang profijt van.


 

Gebitsproblemen hond
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan