skip to Main Content

Gebitscheck puppy

Check of het gebit van uw pup compleet is

Uw puppy is 6 maanden oud. Als het goed is heeft uw pup nu zijn volledige gebit gewisseld. Dat wil zeggen dat alle melktanden en -kiesjes nu eruit zijn. Het blijvende gebit is nu doorgekomen. Hiermee zal uw hond het de rest van zijn leven moeten doen. Doe de gebitscheck! 

In principe is het gebit onder te verdelen in 3 groepen: de voortandjes, de hoektanden en de kiezen:

  • De voortandjes bestaan uit 6 tandjes boven en 6 tandjes onder.
  • De hoektanden (2 boven en 2 onder) gebruikt de hond om dingen te pakken, er grip op te krijgen. Ze geven ook structuur aan de bek, zorgen dat de tong netjes naar voren ligt en de lippen naar buiten hangen, zodat de hond er niet per ongeluk op bijt.
  • De kiezen gebruikt de hond om zijn eten te kauwen. De kiezen zijn nog onder te verdelen in de premolaren en de molaren. Ze hebben elk 2 of 3 wortels, dus zijn stevig verankerd.

Is het gebit van uw pup niet compleet?

Het kan gebeuren dat er bij uw pup toch nog melkelementen achtergebleven zijn. Laat het bij twijfel even controleren bij uw dierenarts. Bij kleine rassen komt dit het meest voor en vaak zien we in de bek dan ‘dubbele’ hoektanden. De melkhoektand staat dan vlak achter de blijvende hoektand en zit nog vast. Dit kan problemen veroorzaken. De blijvende hoektanden kunnen zo net de verkeerde kant opgeduwd worden en scheefgroeien.

Verhelp gebitsproblemen pup meteen

Belangrijk dus om het probleem op tijd te verhelpen. Vaak zullen deze melkelementen onder narcose verwijderd worden bij de dierenarts.

Petplan vergoedt kosten aan het gebit, zoals professionele gebitsreiniging, tandsteenverwijdering, trekken tanden en kiezen en plaatsen vullingen en wortelkanaalbehandeling in het PLUS Pakket (50%) en in het TOTAAL Pakket (80%).

Gebitscheck puppy

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan