Gebitscheck puppy

Check of het gebit van je pup compleet is

Je puppy is 6 maanden oud. Als het goed is heeft je pup nu zijn volledige gebit gewisseld. Dat wil zeggen dat alle melktanden en -kiesjes nu eruit zijn. Het blijvende gebit is nu doorgekomen. Hiermee zal je hond het de rest van zijn leven moeten doen. Doe de gebitscheck! 

In principe is het gebit onder te verdelen in 3 groepen: de voortandjes, de hoektanden en de kiezen:

  • De voortandjes bestaan uit 6 tandjes boven en 6 tandjes onder.
  • De hoektanden (2 boven en 2 onder) gebruikt de hond om dingen te pakken, er grip op te krijgen. Ze geven ook structuur aan de bek, zorgen dat de tong netjes naar voren ligt en de lippen naar buiten hangen, zodat de hond er niet per ongeluk op bijt.
  • De kiezen gebruikt de hond om zijn eten te kauwen. De kiezen zijn nog onder te verdelen in de premolaren en de molaren. Ze hebben elk 2 of 3 wortels, dus zijn stevig verankerd.

Is het gebit van je pup niet compleet?

Het kan gebeuren dat er bij je pup toch nog melkelementen achtergebleven zijn. Laat het bij twijfel even controleren bij je dierenarts. Bij kleine rassen komt dit het meest voor en vaak zien we in de bek dan ‘dubbele’ hoektanden. De melkhoektand staat dan vlak achter de blijvende hoektand en zit nog vast. Dit kan problemen veroorzaken. De blijvende hoektanden kunnen zo net de verkeerde kant opgeduwd worden en scheefgroeien.

Verhelp gebitsproblemen pup meteen

Belangrijk dus om het probleem op tijd te verhelpen. Vaak zullen deze melkelementen onder narcose verwijderd worden bij de dierenarts.

Petplan vergoedt kosten aan het gebit, zoals professionele gebitsreiniging, tandsteenverwijdering, trekken tanden en kiezen en plaatsen vullingen en wortelkanaalbehandeling in het PLUS Pakket (50%) en in het TOTAAL Pakket (80%).

Gebitscheck puppy

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.