skip to Main Content

Gebitsbehandeling nodig?

Vaak is een gebitsbehandeling voor de oudere hond noodzakelijk

Oudere honden krijgen vaak wat meer last van gebitsproblemen: tandvleesontsteking, verkleuring van tanden en kiezen. Vroeg of laat is een gebitsbehandeling onder narcose nodig. 

Veel honden krijgen in de loop der jaren wat meer last van gebitsproblemen. Vaak doordat zich een laagje tandsteen vormt op de tanden en kiezen. Dit laagje wordt steeds dikker en breidt zich uit, tegen het tandvlees aan. Het tandvlees raakt ontstoken en teruggetrokken. Tanden en kiezen kunnen uiteindelijk los gaan zitten. Vooral kleine rassen zijn gevoelig voor gebitsproblemen.

Met de jaren zien we bij veel honden ook verkleuring van tanden en kiezen ontstaan. Beschadiging van glazuur kan optreden, vaak door veelvuldig kauwen op stokken of speeltjes. Hier is weinig aan te doen.

Is een tand of kies echter afgebroken, dan kan ook het wortelkanaal open zijn. Dit geeft pijn en een grote kans op ontsteking en moet dus snel behandeld worden. Vooral bij honden die op bijvoorbeeld stenen bijten of ergens mee in botsing komen kan dit gebeuren.

Vroeg of laat zal bij veel honden een gebitsbehandeling onder narcose nodig zijn. Het gebit wordt dan goed geïnspecteerd en aan de buiten- en binnenkant gereinigd. Aangetaste of loszittende elementen worden verwijderd. Het is de bedoeling dat de hond er weer zolang mogelijk mee vooruit kan na de behandeling.

Door middel van tanden poetsen kunt u het gebit van uw hond zo schoon en gezond mogelijk houden. Ook speciale gebitsbrokken of mondwater kan hieraan bijdragen. Laat geregeld het gebit van uw hond controleren, honden laten vaak weinig merken van pijn of ongemak.


 

Gebitsbehandeling nodig?
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan