Frisse tips voor vogels

Hou je papegaai of vogel koel

Je zou zeggen dat papegaaien goed tegen de zon kunnen. Het zijn immers tropische dieren. Toch is het verstandig om bij hoge temperaturen maatregelen te treffen.

Petplan dierenartsassistente Diana weet er alles van. Zij heeft naast een hond, twee katten ook jarenlang papegaaien gehad. Diana: ‘Papegaaien zijn tropische dieren. Toch kunnen behoorlijk last krijgen van de zon. Tref daarom altijd maatregelen als de temperatuur oploopt en zeker bij temperaturen boven de 29 graden.’

‘Vooral als je zelf de hele dag naar je werk gaat, is het goed om in de zomer dagelijks het weerbericht in de gaten te houden. Zo voorkom je veel dierenleed.  Zorg op warme dagen sowieso altijd voor verkoeling.’

  • Zet je papegaai bijvoorbeeld nooit in de volle zon. Zelf zette ik onze papegaai Goofy altijd even op een beschutte schaduwrijke plek op de grond bij warm weer. Let er wel op dat de eventuele andere huisdieren of kleine kinderen niet in de buurt kunne komen.
  • Daarnaast kun je het raam opendoen, zodat de lucht kan circuleren. Zet de papegaai niet valkbij het open raam in verband met tocht.
  • Zorg voor extra drinkwater
  • En maak eens een badje voor je vogel. Daar zijn ze echt dol op. En het is heerlijk verkoelend!

Succes! Groetjes van Diana

verfrissing vogel

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.