skip to Main Content

Enten? Waarom?

Ieder jaar weer enten. Is dat nou echt nodig?

Elk jaar weer de hond laten enten, is dat nou echt nodig? Er zijn ook honden die niet geënt worden en nooit iets mankeren. Ja, dat kan inderdaad. Maar het kan helaas ook verkeerd aflopen.

Honden die niet goed geënt zijn lopen meer risico. Als zij een besmetting oplopen met bijvoorbeeld parvo of de ziekte van Weil, dan is de kans klein dat ze dit overleven. En deze ziektes steken echt af en toe nog de kop op in Nederland en maken slachtoffers.

Een enting zorgt ervoor dat de hond zelf antistoffen opbouwt tegen de ziekteverwekker. Een puppy krijgt zijn vaccinaties een paar keer kort achter elkaar om het afweersysteem goed te activeren. Bij volwassen honden volstaat het om eens per jaar te laten enten.

De afweerreactie (immuniteit) neemt na verloop van tijd weer af. Voor de ziekte van Weil en kennelhoest is de opgebouwde afweer na ongeveer een jaar weer verdwenen. Vaccinaties tegen hondenziekte, parvo en HCC (besmettelijke leverziekte) geven bescherming tot 3 jaar.

Honden die ouder worden hebben een verminderde weerstand. Infecties krijgen dus meer kans en het kost meer moeite en tijd om te herstellen. Extra belangrijk dus om deze dieren goed te blijven vaccineren.

Vraag uw dierenarts om advies.

Enten? Waarom?

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan