EHBO-tip kitten

Stel uw kitten raakt gewond. Lees wat u bij verwonding of ongeval het beste kunt doen.

Is uw kitten gewond? Raak vooral niet in paniek! Onderzoek het kitten voorzichtig. Bij lichte verwondingen hoeft u geen alarm te slaan. Dan kunt u goed uw kitten zelf verzorgen. Ga bij ernstige verwondingen, kneuzingen, verbranding of als uw kitten iets heeft ingeslikt onmiddellijk naar uw dierenarts.

Is uw kitten aangereden? Blijf dan vooral rustig en let allereerst goed op uw eigen veiligheid. Vraag aan eventuele omstanders om hulp om het verkeer te regelen. Als de verwondingen het toelaten kunt u uw kitten oppakken en hem voorzichtig op een veilige plek leggen Probeer uw kitten rustig te houden en laat haar zo min mogelijk bewegen. Verplaats uw kitten ook niet wanneer dat niet nodig is. Het is mogelijk dat uw kitten geen zichtbare verwondingen heeft. Van binnen kan er dan wel iets aan de hand zijn. Breng een aangereden kitten daarom altijd zo snel mogelijk naar de dierenarts.

Petplan Tip: heeft uw kitten een grote bloedende wond? Probeer deze dan eerst te stelpen door met een (schone) doek of verband er stevig op te drukken.

EHBO-tip kitten

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.