EHBO-tip kitten

Stel je kitten raakt gewond. Lees wat je bij verwonding of ongeval het beste kunt doen.

Is je kitten gewond? Raak vooral niet in paniek! Onderzoek het kitten voorzichtig. Bij lichte verwondingen hoef je geen alarm te slaan. Dan kun je goed je kitten zelf verzorgen. Ga bij ernstige verwondingen, kneuzingen, verbranding of als je kitten iets heeft ingeslikt onmiddellijk naar je dierenarts.

Is je kitten aangereden? Blijf dan vooral rustig en let allereerst goed op je eigen veiligheid. Vraag aan eventuele omstanders om hulp om het verkeer te regelen. Als de verwondingen het toelaten kun je je kitten oppakken en hem voorzichtig op een veilige plek leggen Probeer je kitten rustig te houden en laat haar zo min mogelijk bewegen. Verplaats je kitten ook niet wanneer dat niet nodig is. Het is mogelijk dat je kitten geen zichtbare verwondingen heeft. Van binnen kan er dan wel iets aan de hand zijn. Breng een aangereden kitten daarom altijd zo snel mogelijk naar de dierenarts.

Petplan Tip: heeft je kitten een grote bloedende wond? Probeer deze dan eerst te stelpen door met een (schone) doek of verband er stevig op te drukken.

EHBO-tip kitten

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.