skip to Main Content

EHBO-tip kitten

Stel uw kitten raakt gewond. Lees wat u bij verwonding of ongeval het beste kunt doen.

Is uw kitten gewond? Raak vooral niet in paniek! Onderzoek het kitten voorzichtig. Bij lichte verwondingen hoeft u geen alarm te slaan. Dan kunt u goed uw kitten zelf verzorgen. Ga bij ernstige verwondingen, kneuzingen, verbranding of als uw kitten iets heeft ingeslikt onmiddellijk naar uw dierenarts.

Is uw kitten aangereden? Blijf dan vooral rustig en let allereerst goed op uw eigen veiligheid. Vraag aan eventuele omstanders om hulp om het verkeer te regelen. Als de verwondingen het toelaten kunt u uw kitten oppakken en hem voorzichtig op een veilige plek leggen Probeer uw kitten rustig te houden en laat haar zo min mogelijk bewegen. Verplaats uw kitten ook niet wanneer dat niet nodig is. Het is mogelijk dat uw kitten geen zichtbare verwondingen heeft. Van binnen kan er dan wel iets aan de hand zijn. Breng een aangereden kitten daarom altijd zo snel mogelijk naar de dierenarts.

Petplan Tip: heeft uw kitten een grote bloedende wond? Probeer deze dan eerst te stelpen door met een (schone) doek of verband er stevig op te drukken.

EHBO-tip kitten
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan