Een kat erbij?

Lees wat je moet weten voordat je er een kat bij neemt

Hebben katten ook een maatje nodig? Of zijn ze liever alleen? En  wat moet je weten voordat je een nieuwe kat in huis neemt?

Een lastig dilemma soms, vooral bij binnenkatten die een groot deel van de dag alleen zijn. In principe is het ook gewoon wat de kat gewend is. Katten worden natuurlijk wel geboren in een nestje met meerdere kittens. Met deze familie kunnen ze meestal prima overweg, dus het gaat vrijwel altijd goed als je twee katten uit één nest heeft.

Mocht er onverhoopt één van de katten dood gaan of zoek raken, dan blijft de andere alleen achter. Vaak merk je dan na verloop van tijd vanzelf hoe je kat hiermee omgaat. Sommige katten vervelen zich tot en met en/of zoeken constant aandacht van hun baasje. Er zijn echter ook katten die ineens opleven als ze het rijk alleen hebben. Ze worden ineens een stuk zelfverzekerder en socialer. In dat laatste geval is het maar de vraag of je er nog weer een kat bij moet nemen.

Wil je wel een nieuwe kat erbij, kies dan bij voorkeur voor een kitten, als je al een volwassen kat heeft. Met een kitten erbij geef je het de grootste kans van slagen. Het kitten krijgt in het gunstigste geval ook nog een stuk opvoeding mee van zijn oudere soortgenoot.

Geef een nieuwe kat in huis altijd eerst een eigen ruimte met kattenbak en voer. Laat hem stukje bij beetje zelf het huis verkennen voordat hij de andere kat ontmoet. Het beste is dat ze elkaar pas tegenkomen als ze beide de weg weten in huis. Zorg ook voor vluchtroutes zodat niet één van beide in een hoekje gedreven wordt. Sommige katten zijn in twee dagen aan elkaar gewend, maar soms duurt het ook weken, dus hou daar rekening mee en neem de tijd ervoor.

Kat erbij?

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.