Een hartaandoening door een slecht gebit?

Een vieze, ontstoken mond kan vervelende gevolgen voor het lichaam van de hond hebben

Een vies hondengebit, met tandplak en tandsteen, ontstoken tandvlees, dat is vervelend voor de hond. En voor u, want meestal ruikt het niet zo fris. Toch lijkt het soms of de hond er geen last van heeft. Hij eet toch gewoon?

Honden zijn inderdaad vrij hard voor zichzelf. En doet het links pijn, dan kauwen ze gewoon met rechts. Dat wil niet zeggen dat ze er geen last van hebben.

Behandeling van het gebit moet onder narcose plaatsvinden. Naast het feit dat dit kosten met zich meebrengt, is het voor een eigenaar ook wel spannend, omdat de hond toch een dagje ouder wordt.

Een vieze, ontstoken mondholte heeft echter ook vervelende gevolgen voor de rest van het lichaam. Want er is een teveel aan bacteriën en viezigheid aanwezig in combinatie met teruggetrokken en ontstoken tandvlees wat snel bloedt. Deze bacteriën etc. komen in de bloedbaan terecht en zo ook in hart, nieren, lever en alle andere organen. Her en der in het lichaam kunnen ze ontstekingen veroorzaken waardoor organen blijvend beschadigd kunnen raken.

Een gebitsprobleem is dus geen onschuldig probleem en daarom is het van belang om dit te laten behandelen, juist ook bij een oudere hond met minder weerstand. Je dierenarts kan je hierin een advies op maat geven voor je eigen hond. Zo nodig kan een aangepaste narcose gebruikt worden die minder belastend is voor je hond.

Naast het inspecteren en reinigen van de mondholte zullen de tanden en kiezen die niet goed zijn verwijderd worden, zodat de hond er geen last meer van heeft. Het mooie is dat na een gebitsbehandeling vaak door eigenaren opgemerkt wordt dat hun hond er echt van opgeknapt is en ook veel vrolijker is!


 

Een hartaandoening door een vies gebit?
Uw Petplan team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.