Denk aan de vaccinatie

Waar wordt je hond eigenlijk tegen ingeënt?

De meeste honden worden jaarlijks ingeënt. Maar waar wordt je hond binnenkort eigenlijk tegen ingeënt? En biedt de vaccinatie wel voldoende bescherming? Bedenk voordat je naar de dierenarts gaat of de hond het komende jaar nog mee gaat naar het buitenland of naar een dierenpension gaat. Ook als je hond actief deelneemt aan de jacht, zal een ander vaccinatieschema van toepassing zijn.

Ziekte van Weil – Leptospirose – Honden dienen jaarlijks ingeënt te worden tegen leptospirose (ziekte van Weil). De eerste vaccinatie vindt als regel al plaats onder de 3 maanden. Leptospirose verspreidt zich onder andere door urine. Knaagdieren (ratten) kunnen deze ziekte overbrengen, zij worden er zelf niet ziek van.

Je hond kan vooral in aanraking komen met deze ziekte in gebieden met (stilstaand) water. Honden die hier uitgelaten worden en/of  zwemmen lopen dus het meeste risico. Deze ziekte tast de lever en nieren aan en heeft vaak een dodelijke afloop. Deze ziekte is ook besmettelijk voor mensen. Belangrijk om jaarlijks je hond te beschermen dus.

Rabiës vaccinatie – Ga je met je hond naar het buitenland? In dit geval zal een geldige rabiësvaccinatie nodig zijn.

Kennelhoest vaccinatie – Gaat je hond in een dierenpension tijdens je vakantie? Dan zal een geldige kennelhoest vaccinatie nodig zijn. Ook als je hond veel met andere honden in aanraking komt, bijvoorbeeld op uitlaatplaatsen of op de hondenclub,  is het verstandig om tegen kennelhoest te laten vaccineren. Deze enting wordt in de neus gedruppeld.

 

 

Vaccinatie. Hoe werkt het eigenlijk?

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een 8,4

Petplan krijgt op Klantenvertellen een 8,4!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.