skip to Main Content

Denk aan de vaccinatie

Waar wordt uw hond eigenlijk tegen ingeënt?

De meeste honden worden jaarlijks ingeënt. Maar waar wordt uw hond binnenkort eigenlijk tegen ingeënt? En biedt de vaccinatie wel voldoende bescherming? Bedenk voordat u naar de dierenarts gaat of de hond het komende jaar nog mee gaat naar het buitenland of naar een dierenpension gaat. Ook als uw hond actief deelneemt aan de jacht, zal een ander vaccinatieschema van toepassing zijn.

Ziekte van Weil – Leptospirose – Honden dienen jaarlijks ingeënt te worden tegen leptospirose (ziekte van Weil). De eerste vaccinatie vindt als regel al plaats onder de 3 maanden. Leptospirose verspreidt zich onder andere door urine. Knaagdieren (ratten) kunnen deze ziekte overbrengen, zij worden er zelf niet ziek van.

Uw hond kan vooral in aanraking komen met deze ziekte in gebieden met (stilstaand) water. Honden die hier uitgelaten worden en/of  zwemmen lopen dus het meeste risico. Deze ziekte tast de lever en nieren aan en heeft vaak een dodelijke afloop. Deze ziekte is ook besmettelijk voor mensen. Belangrijk om jaarlijks uw hond te beschermen dus.

Rabiës vaccinatie – Gaat u met uw hond naar het buitenland? In dit geval zal een geldige rabiësvaccinatie nodig zijn.

Kennelhoest vaccinatie – Gaat uw hond in een dierenpension tijdens uw vakantie? Dan zal een geldige kennelhoest vaccinatie nodig zijn. Ook als uw hond veel met andere honden in aanraking komt, bijvoorbeeld op uitlaatplaatsen of op de hondenclub,  is het verstandig om tegen kennelhoest te laten vaccineren. Deze enting wordt in de neus gedruppeld.

 

 

Vaccinatie. Hoe werkt het eigenlijk?
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een 8,4

Petplan krijgt op Klantenvertellen een 8,4!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan