skip to Main Content

De niet-gesteriliseerde hond

Lees waarom het zinvol kan zijn om uw hond alsnog te steriliseren

De meeste teefjes worden al jong gesteriliseerd. Het advies is ook om dit na de 1e loopsheid te laten doen. Toch zijn er ook nog genoeg honden die niet gesteriliseerd zijn, misschien hebben ze één of twee nestjes gehad, misschien is het er gewoon niet van gekomen.

Toch is het zinvol om alsnog te overwegen dan de hond te laten steriliseren. De meeste teefjes hebben op deze leeftijd nog een betere conditie en weerstand dan wanneer u langer wacht, zodat ze de operatie en de narcose goed aankunnen.

Zolang de hond elke 6 maanden loops wordt, is er ook het risico op een ongewenste dekking, een baarmoederontsteking of schijnzwanger worden na de loopsheid. Door de grote hormoonschommelingen loopt een ongesteriliseerd teefje bovendien een vergrote kans om diabetes te krijgen. Op het moment dat er een dergelijk probleem ontstaat, zal de hond zich hierdoor waarschijnlijk veel minder goed voelen en in slechtere conditie zijn. Ze zal dan alsnog geopereerd moeten worden om de klachten volledig te verhelpen. In deze conditie zal ze meer last van de operatie en de narcose hebben dan wanneer u de problemen voor bent.

Het beste moment om een teefje te steriliseren is tussen twee loopsheden in. Wacht in ieder geval tot 2 maanden na de loopsheid.

De niet-gesteriliseerde hond

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan