skip to Main Content

De kat en zijn staart

De kattenstaart heeft een belangrijke functie in de communicatie. Lees wat de staart van uw kat u vertelt.

Aan de staart van de kat is vaak al te zien hoe de kat zich voelt en hoe het humeur is op dat moment. De staart omhoog of naar achter geeft een open, vriendelijke en zelfverzekerde houding aan. Een lage staart duidt op angst of voorzichtigheid (kat uit de boom kijken). Een dikke staart geeft aan dat een kat boos of gestrest is en gaat vaak gepaard met een hoge rug.

Katten krullen ook vaak hun staarten in elkaar als ze elkaar begroeten. Of vouwen hun staart om de benen van hun baasje ter begroeting en als vraag om aandacht.

Een snel heen en weer zwiepende staart is mogelijk een teken van irritatie. Pas op voor een haal met de scherpe nagels!

De staart heeft dus een belangrijke functie in de communicatie. Maar dat is niet het enige. De staart helpt een kat ook bij allerlei bewegingen goed in evenwicht te blijven. De staart fungeert als een soort roer om goed in balans te blijven.

Wist u dat er ook een kattenras bestaat zonder staart? De Manxkat wordt staartloos geboren. En veel meer katten moeten het leven door zonder staart, want er gebeuren nog wel eens ongelukken mee. Denk aan een staart tussen de deur of ergens anders klem gezeten. Bij ernstig letsel zal de staart (deels) geamputeerd worden.

De kat en zijn staart
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Mijn Siamese kater Fabian was een jaar oud toen hij een ongeluk kreeg waarbij hij zijn pootje op drie plaatsen brak. De operatie en nacontroles zijn voor 80% vergoed door Petplan zonder navraag achteraf bij mij. Alle lof voor Petplan. Ben blij met deze verzekeraar. Kosten van de operatie en nacontroles waren zo'n 1600 euro, waarvan een klein deel voor mijn rekening.

Petplan Kat

Goede verzekering prima ervaring. Declaratie loopt prima binnen paar dagen een duidelijk overzicht van de vergoeding en geld wordt op de rekening gestort. Echt een aanrader deze verzekering.

Petplan Hond
Ieder-huisdier-verdient-Petplan