skip to Main Content

De jaarlijkse enting voor de kat

Vergeet de check-up en vaccinatie niet!

Het is binnenkort weer tijd voor een bezoekje aan de dierenarts voor een jaarlijkse check-up en advies over de vaccinatie. Meestal wordt aangeraden om uw kat jaarlijks te laten vaccineren. De bescherming van de kitten-enting neemt langzaam af, de kitten enting zal hem dus niet levenslang beschermen.

Uw kat wordt gevaccineerd tegen kattenziekte ( bescherming tot 3 jaar) en niesziekte (jaarlijks). Dit zijn ziektes die nog steeds geregeld de kop opsteken in Nederland. Door uw kat te laten vaccineren draagt u ook bij aan de gezondheid van de kattenpopulatie in Nederland, want hoe meer katten goed gevaccineerd zijn, hoe kleiner de kans dat deze virussen zich kunnen verspreiden.

Vaak wordt gedacht: ‘Mijn kat is altijd binnen, die loopt geen risico’. Dit is echter niet helemaal waar. Het risico is misschien wat kleiner, maar zeker wel aanwezig. Mensen lopen wel in en uit en komen bij andere mensen over de vloer. En u krijgt vast wel eens visite. Via kleding en schoenen kunnen ook virussen meekomen van buitenaf. Een kat die niet gevaccineerd is kan daar flink ziek van worden. Het gebeurt zelfs dat katten overlijden aan de gevolgen van katten- of niesziekte.

Bescherm uw kat dus goed. En hij wordt meteen ook grondig door de dierenarts onderzocht, dus eventuele problemen kunnen zo tijdig gezien en behandeld worden.

Soms zijn aanvullende vaccinaties nodig, in het geval uw kat naar een dierenpension of naar het buitenland gaat. Informeer tijdig aan welke eisen uw kat dan moet voldoen.

De jaarlijkse enting voor de kat
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan