De jaarlijkse enting voor de kat

Vergeet de check-up en vaccinatie niet!

Het is binnenkort weer tijd voor een bezoekje aan de dierenarts voor een jaarlijkse check-up en advies over de vaccinatie. Meestal wordt aangeraden om je kat jaarlijks te laten vaccineren. De bescherming van de kitten-enting neemt langzaam af, de kitten enting zal hem dus niet levenslang beschermen.

Je kat wordt gevaccineerd tegen kattenziekte ( bescherming tot 3 jaar) en niesziekte (jaarlijks). Dit zijn ziektes die nog steeds geregeld de kop opsteken in Nederland. Door je kat te laten vaccineren draag je ook bij aan de gezondheid van de kattenpopulatie in Nederland, want hoe meer katten goed gevaccineerd zijn, hoe kleiner de kans dat deze virussen zich kunnen verspreiden.

Vaak wordt gedacht: ‘Mijn kat is altijd binnen, die loopt geen risico’. Dit is echter niet helemaal waar. Het risico is misschien wat kleiner, maar zeker wel aanwezig. Mensen lopen wel in en uit en komen bij andere mensen over de vloer. En je krijgt vast wel eens visite. Via kleding en schoenen kunnen ook virussen meekomen van buitenaf. Een kat die niet gevaccineerd is kan daar flink ziek van worden. Het gebeurt zelfs dat katten overlijden aan de gevolgen van katten- of niesziekte.

Bescherm je kat dus goed. En hij wordt meteen ook grondig door de dierenarts onderzocht, dus eventuele problemen kunnen zo tijdig gezien en behandeld worden.

Soms zijn aanvullende vaccinaties nodig, in het geval je kat naar een dierenpension of naar het buitenland gaat. Informeer tijdig aan welke eisen je kat dan moet voldoen.

De jaarlijkse enting voor de kat

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.