De eerste loopsheid

Vanaf 6 maanden kan uw teefje loops worden

Afhankelijk van ras en grootte, kan uw teefje vanaf 6, 7 maanden loops worden. Wat betekent dit voor uw hond en voor u?

Wanneer kunt u de eerste loopsheid bij een teefje verwachten? Dit is afhankelijk van het ras en de grootte van uw hond. Bij kleine rassen zal de loopsheid eerder optreden, vanaf 6 a 7 maanden. Grote rassen worden soms pas met 10 maanden loops of later.

Hoe lang duurt de loopstijd?

De loopsheid duurt zo’n 3 weken. Het begint met druppels bloedverlies. Bij de ene hond is dit meer dan bij de andere. Met een loopsheidbroekje met inlegkruisje erin houdt u het huis schoon.

Wanneer is uw hond vruchtbaar?

Verlies uw hond niet uit het oog om te voorkomen dat ze gedekt wordt. De grootste kans op dekking is er van de 9e-14e dag van de loopsheid, maar ook dit varieert wat per hond. Hou haar aan de riem en ga (ongecastreerde) reuen uit de weg.

Sterilisatie 

Als u in de toekomst geen nestje wil fokken met uw hond, is het verstandig haar te laten steriliseren. Dit kan het beste gebeuren 2-3 maanden na de loopsheid en liefst voordat ze anderhalf jaar oud is. Behalve het voorkomen van een ongewenst nestje heeft dit meer voordelen.

Door een teefje op jonge leeftijd te laten steriliseren voorkomt u dat er op latere leeftijd een baarmoederontsteking ontstaat. Ook wordt de kans op het ontstaan van kwaadaardige melkkliertumoren veel kleiner. En u voorkomt natuurlijk het ongemak van 3 weken loopsheid elke 6 maanden.

Petplan biedt geen aanvullende sterilisatie verzekering. Wel kunt u per 1 januari 2016 uw preventieve budget (enkel in TOTAAL Pakket) aanwenden voor de kosten van sterilisatie. 

 

De eerste loopsheid
Uw Petplan team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.