De eerste loopsheid

Vanaf 6 maanden kan jouw teefje loops worden

Afhankelijk van ras en grootte, kan jouw teefje vanaf 6, 7 maanden loops worden. Wat betekent dit voor jouw hond en voor jou?

Wanneer kun je de eerste loopsheid bij een teefje verwachten? Dit is afhankelijk van het ras en de grootte van jouw hond. Bij kleine rassen zal de loopsheid eerder optreden, vanaf 6 á 7 maanden. Grote rassen worden soms pas met 10 maanden loops of later.

Hoe lang duurt de loopstijd?

De loopsheid duurt zo’n 3 weken. Het begint met druppels bloedverlies. Bij de ene hond is dit meer dan bij de andere. Met een loopsheidbroekje met inlegkruisje erin houd je het huis schoon.

Wanneer is jouw hond vruchtbaar?

Verlies jouw hond niet uit het oog om te voorkomen dat ze gedekt wordt. De grootste kans op dekking is er van de 9e-14e dag van de loopsheid, maar ook dit varieert wat per hond. Houd haar aan de riem en ga (ongecastreerde) reuen uit de weg.

Sterilisatie 

Als je in de toekomst geen nestje wil fokken met jouw hond, is het verstandig haar te laten steriliseren. Dit kan het beste gebeuren 2-3 maanden na de loopsheid en liefst voordat ze anderhalf jaar oud is. Behalve het voorkomen van een ongewenst nestje heeft dit meer voordelen.

Door een teefje op jonge leeftijd te laten steriliseren voorkom je dat er op latere leeftijd een baarmoederontsteking ontstaat. Ook wordt de kans op het ontstaan van kwaadaardige melkkliertumoren veel kleiner. En je voorkomt natuurlijk het ongemak van 3 weken loopsheid elke 6 maanden.

Petplan biedt een aanvullende sterilisatieverzekering. De aanvullende dekking is af te sluiten vanaf het PLUS pakket of het TOTAAL pakket.

 

De eerste loopsheid

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.