skip to Main Content

Castratie

Waarom is het beter om een konijn te castreren?

Konijnen zijn groepsdieren en houden er niet van om alleen te zijn. Het is dus belangrijk dat uw konijn niet alleen is. Castratie van het mannelijke konijn is dan aan te bevelen zodat u geen nestjes krijgt.

Voordelen castreren
Castratie heeft ook nog andere voordelen. Ongecastreerde mannetjes kunnen veel last krijgen van territoriumdrift en gaan hierdoor vechten met andere mannetjes. Ook kunnen ze agressief gedrag vertonen naar de andere konijnen en zelfs naar hun eigenaar. Nog een bijkomend voordeel is dat ongecastreerde mannetjes niet meer gaan sproeien. Let wel op dat uw konijn dikker kan worden na de castratie. Let daarom goed op de hoeveelheid voeding en beweging die uw konijn krijgt.

Vanaf wanneer castreren?
Konijnen zijn vruchtbaar vanaf de leeftijd van 3-5 maanden. Let daarom goed op dat u vanaf dat moment het mannetje en vrouwtje niet meer bij elkaar zet. Er wordt aangeraden om vanaf 6 maanden te castreren. Overleg met uw dierenarts wat het beste is wanneer u een mannetje en een vrouwtje bij elkaar zet.

Konijn castratie

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan