skip to Main Content

Castratie of sterilisatie hond 1 jaar

Uw hond is nu 1 jaar. Heeft u al nagedacht over een eventuele castratie of sterilisatie?

Rond de leeftijd van 1 jaar worden teefjes meestal gesteriliseerd en reutjes gecastreerd. Heeft u hier al over nagedacht?

Teefjes worden meestal rond de leeftijd van 1 jaar gesteriliseerd, enkele maanden na de eerste loopsheid. Voordelen hiervan zijn: Het voorkomen van baarmoederontsteking of schijndracht in toekomst, het verkleinen van de kans op ontstaan van kwaadaardige melkkliertumoren. Bij de sterilisatie van de teef worden de eierstokken verwijderd. De baarmoeder wordt eventueel ook verwijderd als deze afwijkend is.
Na deze operatie verandert de stofwisseling van de hond. Uw hond zal matig gevoerd moeten worden om overgewicht te voorkomen. Veel beweging helpt natuurlijk ook. Soms wordt ook verandering van de vacht gezien, deze kan wat voller worden.

Reuen kunnen gecastreerd worden op deze leeftijd. Redenen om de reu te laten castreren kunnen zijn: dominantie, rijgedrag, aanhoudende voorhuidontsteking. Bij de castratie worden de testikels van de reu verwijderd. Het duurt nog enkele weken voordat de reu echt onvruchtbaar is.
Ook de reu zal na deze operatie een vergrote kans hebben op overgewicht. Matig voeren en veel bewegen is dus belangrijk.

Let op: de meeste huisdierenverzekeringen hebben castratie en sterilisatie niet in hun pakketten opgenomen. Een huisdierenverzekering is voor onvoorziene kosten, terwijl een castratie of sterilisatie meestal een geplande, dus voorziene, operatie is.

Petplan biedt per 1 januari 2016 de mogelijkheid om het preventieve budget (enkel bij TOTAAL Pakket) te besteden aan castratie of sterilisatie.

castratie of sterilisatie hond 1 jaar
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan