skip to Main Content

Castratie reu

Is het verstandig uw reu te laten castreren? Ja of nee?

Vanaf de leeftijd van 6 maanden kunt u een reutje laten castreren. Is dit verstandig of niet?

Een reu kunt u laten castreren vanaf 6 maanden leeftijd. Er is echter geen medische indicatie om dit al op jonge leeftijd te doen, ofwel, er zijn geen medische voordelen aan verbonden.

Waarom wel vroeg castreren?

Een reden om uw hond wel te laten castreren kan bijvoorbeeld zijn dat hij erg dominant gedrag vertoont of veel rijgedrag. Ook zijn er reuen die geheel van slag raken als er een loops teefje in de buurt is, soms zo erg dat ze dagenlang niet meer eten en heel onrustig zijn. Dan kan castratie weer rust in huis geven. Ook bij hardnekkige voorhuidontsteking (het lekken van groenige pus) kan castratie de oplossing zijn.

In alle gevallen is het verstandig om advies in te winnen bij uw dierenarts.

Petplan biedt per 1 januari 2016 de mogelijkheid om het preventieve budget (enkel TOTAAL Pakket) aan te wenden om (een gedeelte van) de castratie te betalen. 

Castratie reu

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan