skip to Main Content

Bultjes of tumoren

Ineens voelt u bultjes onder de huid. Wat kan het zijn?

U bent uw hond aan het kammen en voelt ineens iets raars, een klein bultje onder de huid. Dat kan zomaar gebeuren. Wat nu? 

Een bultje onder de huid kan van alles zijn. Er zijn heel onschuldige overvulde talgkliertjes, wratjes en bultjes na een tekenbeet. Het kan ook heel iets anders zijn..

Bultjes ten gevolge van een insectenbeet moeten binnen een paar dagen wegtrekken. Als dit niet het geval is, is het verstandig om er even mee naar de dierenarts te gaan. Het kan een ontsteking zijn die met medicijnen behandeld kan worden. Lijkt dit niet het geval, dan kan de dierenarts het bultje aanprikken met een naald om er wat cellen uit te halen. Deze worden in een laboratorium onderzocht en aan de hand van de uitslag zal de dierenarts adviseren of het bultje meteen verwijderd moet worden.

Heeft de hond er last van omdat het pijnlijk is of op een vervelende plek zit, dan kan ook besloten worden het bultje zo snel mogelijk ruim te verwijderen. Bijvoorbeeld een tumortje op het ooglid zal sowieso verwijderd moeten worden, voordat het doorgroeit en niet of nauwelijks meer te verwijderen is. Het is mogelijk het verwijderde weefsel in zijn geheel op te sturen naar het laboratorium. Er wordt dan onderzocht om welk type tumor het gaat. Is het goedaardig of kwaadaardig? En ook belangrijk: is het volledig verwijderd? En kan het verdere gevolgen hebben voor de hond?

Gewoon afwachten hoe een bultje zich ontwikkelt kan natuurlijk ook, mits de hond er geen last van heeft. Voor veel hondeneigenaren zal het echter vervelend zijn om niet te weten wat er aan de hand is en of hun hond iets ernstigs mankeert. Als het een kwaadaardige tumor betreft kan deze zich misschien uitzaaien. En daarbij komt dat veel bultjes bulten worden en op een gegeven moment  nog moeilijk te verwijderen zijn.

 

Bultjes en tumoren bij de hond hond

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan