skip to Main Content

Bultje of tumor

Check uw kat dagelijks op vreemde bultjes

Bultjes  bij de kat kunnen diverse oorzaken hebben. Check uw kat daarom dagelijks even op vreemde bultjes.

Als u uw kat dagelijks even in handen hebt, zult u snel in de gaten hebben of alles in orde is. Is hij fit en vrolijk, heeft hij geen ‘gasten’ bij zich zoals vlooien en teken? Vreemde bultjes zult u ook eerder opmerken; op het oog zijn ze meestal niet meteen te zien door de dikke vacht van de kat.

Heeft uw kat nu ergens een verdikking of bultje waar het niet hoort, wanneer moet u ermee naar de dierenarts? Is het pijnlijk en mag u er niet aanzitten dan is de kans groot dat er een ontsteking zit. Vooral buitenkatten lopen door vechten met andere katten nog wel eens een abces op. Abcessen komen vooral voor rond kop, hals, poten en staart. Vaak is de kat ook minder fit, soms zelfs echt ziek. Verstandig om even naar de dierenarts te gaan.

Als het bultje niet pijnlijk is, ook dan is het wel zaak het in de gaten te houden. Verandert het van vorm of grootte? Heeft de kat er last van? Op het oog is nooit te zien of een bultje onschuldig is of niet. Laat er bij twijfel altijd even een dierenarts naar kijken. Meestal is het mogelijk een bultje aan te prikken en wat cellen weg te nemen voor onderzoek. Soms is het verstandiger het bultje meteen helemaal te verwijderen, ook dan kan het opgestuurd worden voor onderzoek.

Let op: bultjes en teken worden ook nog wel eens verward. U zou niet de eerste zijn die met een tekentang een bultje probeert uit te draaien. De kat zal dat ook niet waarderen.

 

bultje of tumor
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een 8,1

Petplan krijgt op Klantenvertellen een 8,1!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Mijn Siamese kater Fabian was een jaar oud toen hij een ongeluk kreeg waarbij hij zijn pootje op drie plaatsen brak. De operatie en nacontroles zijn voor 80% vergoed door Petplan zonder navraag achteraf bij mij. Alle lof voor Petplan. Ben blij met deze verzekeraar. Kosten van de operatie en nacontroles waren zo'n 1600 euro, waarvan een klein deel voor mijn rekening.

Petplan Kat

Goede verzekering prima ervaring. Declaratie loopt prima binnen paar dagen een duidelijk overzicht van de vergoeding en geld wordt op de rekening gestort. Echt een aanrader deze verzekering.

Petplan Hond
Ieder-huisdier-verdient-Petplan