skip to Main Content

Braken of diarree bij de hond

Lees wat u het beste kunt doen

Uw hond heeft diarree of braakt. Vaak is het niet te achterhalen wat de oorzaak is. Wat kunt u het beste doen en is het nodig om naar de dierenarts te gaan?

Iedere hondenbezitter heeft het wel eens meegemaakt: een brakende hond of een hond met diarree. Vaak is niet te achterhalen wat de oorzaak ervan is. Er kan sprake zijn van een worminfectie of van een virus dat heerst. Mogelijk bent u veranderd van voeding. Wat kunt u het beste doen en wanneer is het tijd om naar de dierenarts te gaan?

Als een volwassen, gezonde hond bij uitzondering last heeft van diarree of braken en verder fit en actief is, hoeven er nog geen alarmbellen te gaan rinkelen. Wel is het goed om even na te denken of uw hond iets raars of anders gegeten heeft dan normaal, wanneer de laatste ontworming was en hoe vaak deze klachten voorkomen. Door enkele dagen een licht verteerbaar dieet te voeren in kleine porties, kan het maag-darmkanaal weer tot rust komen en moeten de klachten over zijn. Geschikte diëten zijn verkrijgbaar bij de dierenarts. Is het binnen 2 dagen niet beter of maakt de hond een zieke indruk? Dan meteen een afspraak maken bij de dierenarts.

Als het een hond betreft met een verminderde weerstand, zoals een pup, een oude hond, een hond met een aandoening of een hond die pas geopereerd is, dan mogen deze klachten niet te lang duren. De hond verliest namelijk veel vocht en voedingsstoffen op deze manier. Zeker als een hond tegelijkertijd braakt en diarree heeft, is het verstandig om snel naar de dierenarts te gaan.

De dierenarts zal uw hond onderzoeken, in de buik voelen naar afwijkingen en de temperatuur opmeten. Vervolgonderzoeken kunnen zijn: ontlasting onderzoek, bloedonderzoek of een röntgenfoto. Bij ernstige uitdroging zal uw hond waarschijnlijk aan een infuus gelegd worden om de vochtbalans weer te herstellen. Aan de hand van de bevindingen zal de dierenarts de therapie voorschrijven om uw hond er weer bovenop te helpen.

Braken of diarree bij de hond

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan