skip to Main Content

Blinde vlek

Wist u dat konijnen een blinde vlek hebben?

Konijnen hebben een blinde vlek.

Konijnen kunnen bijna 360 graden zien door de bolle ogen aan de zijkant van de schedel. Goed zicht is belangrijk voor het konijn omdat ze prooidieren zijn en de vijand van ver aan moeten zien komen. Recht voor de neus hebben ze echter een kleine blinde vlek. Tik je hier met je vinger tegenaan dan kan het konijn soms schrikken. Voedsel recht onder hun neus missen ze af en toe ook.

Konijnen staan ook weleens rechtop op hun achterpoten om de omgeving goed te bekijken, het is belangrijk dat ze precies weten wat er overal staat zodat ze makkelijk kunnen vluchten.

Konijnen hebben moeite om kleuren van elkaar te onderscheiden. Ze zijn vrijwel kleurenblind. Alleen groen en blauw kunnen ze van elkaar onderscheiden.

Dierenadvies konijn
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan