Blijf vaccineren!

Ook bij een oudere hond is het verstandig te blijven vaccineren

Juist voor de oudere hond is het advies om jaarlijks een afspraak bij de dierenarts te maken voor een algehele check-up en de vaccinaties erg belangrijk. 

Oudere honden hebben over het algemeen een lagere weerstand en zijn dus vatbaarder voor ziektes. En hebben ze eenmaal ergens last van, dan kost het ook meer tijd om er weer bovenop te komen.

Bij de jaarlijkse check-up zal de dierenarts hart en longen beluisteren, de buik navoelen op afwijkingen en beweging en gewrichten controleren. De ogen, oren en het gebit worden gecheckt.

En heb je een bultje ontdekt of twijfelt u  of de nagels te lang zijn, dan kan dat meteen meegenomen worden in het consult. Ook het gedrag thuis of afwijkingen daarin kunnen besproken worden. Een goed moment dus om een duidelijk beeld te krijgen van de gezondheid van je hond.

De vaccinaties worden tegenwoordig niet meer allemaal jaarlijks toegediend. De dierenarts vaccineert je hond op maat. Dus niet vaker dan noodzakelijk. De vaccinaties tegen hondenziekte, parvo en HCC (besmettelijke leverziekte) beschermen je hond 3 jaar lang. Vaccinaties tegen de ziekte van Weil en eventueel kennelhoest moeten wel jaarlijks toegediend worden.

Daarnaast is de rabiës vaccinatie verplicht als je met je hond naar het buitenland gaat. Ook zijn er vaccinaties mogelijk tegen de ziekte van Lyme en Babesiose (deze ziektes worden door teken overgebracht).


 

Blijf vaccineren!

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.