skip to Main Content

Blijf vaccineren!

Ook bij een oudere hond is het verstandig te blijven vaccineren

Juist voor de oudere hond is het advies om jaarlijks een afspraak bij de dierenarts te maken voor een algehele check-up en de vaccinaties erg belangrijk. 

Oudere honden hebben over het algemeen een lagere weerstand en zijn dus vatbaarder voor ziektes. En hebben ze eenmaal ergens last van, dan kost het ook meer tijd om er weer bovenop te komen.

Bij de jaarlijkse check-up zal de dierenarts hart en longen beluisteren, de buik navoelen op afwijkingen en beweging en gewrichten controleren. De ogen, oren en het gebit worden gecheckt.

En heeft u een bultje ontdekt of twijfelt u  of de nagels te lang zijn, dan kan dat meteen meegenomen worden in het consult. Ook het gedrag thuis of afwijkingen daarin kunnen besproken worden. Een goed moment dus om een duidelijk beeld te krijgen van de gezondheid van uw hond.

De vaccinaties worden tegenwoordig niet meer allemaal jaarlijks toegediend. De dierenarts vaccineert uw hond op maat. Dus niet vaker dan noodzakelijk. De vaccinaties tegen hondenziekte, parvo en HCC (besmettelijke leverziekte) beschermen uw hond 3 jaar lang. Vaccinaties tegen de ziekte van Weil en eventueel kennelhoest moeten wel jaarlijks toegediend worden.

Daarnaast is de rabiës vaccinatie verplicht als u met uw hond naar het buitenland gaat. Ook zijn er vaccinaties mogelijk tegen de ziekte van Lyme en Babesiose (deze ziektes worden door teken overgebracht).


 

Blijf vaccineren!
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan