skip to Main Content

Blijf socialiseren: tweede socialisatiefase pup

Lees hoe u uw pup in deze fase het beste kunt begeleiden

Uw pup is nu in de tweede socialisatiefase. Lees hoe u uw pup in deze fase het beste kunt begeleiden en besef dat een goede socialisatie veel ellende in de toekomst kan voorkomen! 

In deze tweede socialisatiefase is uw pup meer terughoudend en onzeker. Deze fase wordt niet voor niets de ‘angstfase’ genoemd. Deze fase kan een aantal maanden duren.

Het is  belangrijk om al het geleerde in deze fase op een positieve manier te blijven herhalen. Dus zorg ervoor dat hij in vertrouwde omgeving veel verschillende mensen tegenkomt. Ook moet uw pup wennen aan kinderen, andere honden en huisdieren.

Ga ook eens met uw pup bij anderen op bezoek. En laat uw pup wennen aan een ritje in de auto, maak een rondje door het winkelcentrum en breng eens een bezoek aan de dierenkliniek.

Een goede socialisatie veel ellende en gedragsproblemen in de toekomst voorkomen. Een puppycursus kan hierbij ook een goede bijdrage leveren. En niet alleen de pup leert hier veel, ook u als baasje kunt hier veel leren over het gedrag van uw eigen hond. U leert te zien wat uw hond u vertelt door z’n lichaamstaal. En andersom: wat is uw lichaamstaal en wat vertelt u uw hond met uw houding en stemgeluid?

Blijf socialiseren: tweede socialisatiefase pup
Uw Petplan team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan