Blijf socialiseren: tweede socialisatiefase pup

Lees hoe je je pup in deze fase het beste kunt begeleiden

Je pup is nu in de tweede socialisatiefase. Lees hoe je je pup in deze fase het beste kunt begeleiden en besef dat een goede socialisatie veel ellende in de toekomst kan voorkomen! 

In deze tweede socialisatiefase is je pup meer terughoudend en onzeker. Deze fase wordt niet voor niets de ‘angstfase’ genoemd. Deze fase kan een aantal maanden duren.

Het is  belangrijk om al het geleerde in deze fase op een positieve manier te blijven herhalen. Dus zorg ervoor dat hij in vertrouwde omgeving veel verschillende mensen tegenkomt. Ook moet je pup wennen aan kinderen, andere honden en huisdieren.

Ga ook eens met je pup bij anderen op bezoek. En laat je pup wennen aan een ritje in de auto, maak een rondje door het winkelcentrum en breng eens een bezoek aan de dierenkliniek.

Een goede socialisatie veel ellende en gedragsproblemen in de toekomst voorkomen. Een puppycursus kan hierbij ook een goede bijdrage leveren. En niet alleen de pup leert hier veel, ook jou als baasje kunt hier veel leren over het gedrag van je eigen hond. Je leert te zien wat je hond jou vertelt door z’n lichaamstaal. En andersom: wat is je lichaamstaal en wat vertelt je je hond met je houding en stemgeluid?

Blijf socialiseren: tweede socialisatiefase pup
Uw Petplan team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.